La gran celebració del llegat d’Ángel Asunción

COMPARTIR:

Un auditori en peu amb la família, amb amics i amb representants del seu poble. I, per descomptat, amb músics, la seua altra gran família. Així va ser l’homenatge que el col·lectiu de les societats musicals van retre el passat diumenge a Ángel Asunción Rubio, qui va ser President d’Honor de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i que ens va deixar el passat mes de juny.

L’Auditori Molí de la Vila, en Quart de Poblet, el poble d’Àngel Asunción, es va omplir per a este últim adeu. L’alcaldessa de Quart de Poblet, Cristina Mora, encapçalant la representació institucional –van assistir tots els membres de la corporació– va obrir una gala que va comptar amb el relat de qui va conéixer el protagonista de prop en diferents vessants: l’actual presidenta de FSMCV, Daniela González; companys d’aventura en la Federació, com el president comarcal de la Federació a l’Horta Sud, Vicent Lluna, o el president d’honor de la comarca, Rafael Pérez. També amics de la seua societat musical, l’Agrupació Musical L’Amistat de Quart de Poblet, i per descomptat la seua família, representada en el discurs pel seu fill César. 

Ell i la resta de la família d’Asunción, amb la seua dona Maria Teresa i els seus tres fills sobre l’escenari, van rebre un regal especial de mans de Daniela González, representant a tot el col·lectiu de FSMCV: un retrat del mateix Asunción, com a reconeixement a la seua aportació essencial al moviment de les societats musicals. 

«Sabia escoltar i aconsellar, amb humilitat, sobre els assumptes de la Federació. Va ser el president de presidents», va apuntar González al seu discurs, recordant que, a partir d’ara, els Premis Euterpe, que homenatgen cada any a les societats musicals, portarà el nom d’Ángel Asunción.

La música va estar ben present a l’homenatge, a càrrec de l’Agrupació Musical L’Amistat, la qual va dedicar quatre peces al seu més il·lustre membre; i també amb l’actuació inicial del quarte de saxos Ellesax. 

Presentada pel periodista Onofre Sanmartín, la gala va fer un recorregut per la vida i trajectòria d’Asunción, amb un vídeo final inèdit, que mostra la seua última entrevista. En eixe document Asunción repassava, a una de les estances de l’Alqueria Julià-Casa de la Música, els primers dies de la Federació que va unir a totes les societats musicals valencianes, l’embrió del llegat d’un home que va dedicar tota la seua vida a la música.

Fotografies de Miguel Ángel Calvo / FSMCV.

ALTRES NOTÍCIES