‘Músicas Religiosas del Mundo’, sis concerts d’atractiu multicultural impulsats pel Palau de la Música

COMPARTIR:

La nova edició de ‘Músicas Religiosas del Mundo’ reunix sis concerts temàtics de gran atractiu multicultural, quatre d’ells a la Sala Rodrigo i dos en l’Almodí, que s’estrenaran el pròxim 21 de març a les 19.30 hores. D’esta manera, el Palau de la Música impulsa este atractiu cicle, que començarà amb el programa Ritual interpretat per Capella de Ministrers. Les entrades dels concerts, a un preu de 10 euros, ja es poden adquirir en la pàgina web o de manera presencial en les taquilles del Palau.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat que «una de les nostres línies de treball és impulsar totes aquelles etapes musicals que no són tan conegudes com les del gran repertori, però que són de molta qualitat i gran bellesa com este cicle de músiques religioses del món, que inclou formacions espanyoles, franceses, marroquines o turques». En este sentit, Llimerá ha explicat que «enguany l’hem potenciat amb dos espais, l’Almodí, una de les joies gòtiques valencianes, i sobretot amb la nostra Sala Rodrigo, d’una acústica excepcional».

Mostrando 0311 Músiques del món-Capella de Ministrers.jpg

 A més, el director del Palau ha afirmat no ser casualitat que estos concerts s’estrenen el 21 de març, Dia Europeu de la Música Antiga, per això, comenta, «podrem assistir a un concert de Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner i amb la veu de Françoise Atlan, que ens presentarà un repertori de cants sefardites i andalusíes, ideal perquè puguem descobrir un desconegut però ric llegat musical de la nostra història».

En el cicle ‘Músicas Religiosas del Mundo’, dissenyat per la Fundació Cultural CdM, s’abordaran altres propostes com a temes mossàrabs de l’església visigoda espanyola; música sufita i danses derviches (litúrgia corsa), cants sagrats amb polifonies a capella (el Misteri d’Elx) i cançons i músiques tradicionals de Anatolia Oriental (Turquia).

En estos concerts es podrà gaudir també de Schola Antiqua amb el programa Canto mozárabe, amb Juan Carlos Asensio al capdavant, el dimarts 26 de març. D’Al-Maqam amb Yinnan Al-Àndalus, sota la direcció d’Aziz Samsaoui, el dimarts 2 d’abril. A Filetta, el dissabte 6 d’abril, amb Corsic’ Estimen. Llum i foscor als jardins de la litúrgia corsa, la Capella i Escolania del Misteri d’Elx amb La Festa o Misteri d’Elx, el diumenge 7 d’abril i finalment Ali Dogan Gönültas amb Kigi, el dijous 11 d’abril.

Mostrando 0311 Músiques del món-Ali Dogan Emsemble.jpg

Per part seua, Carles Magraner, director de la Fundació CdM, ha indicat que «agraïm al Palau de la Música i a Vicente Llimerá la confiança, el compromís i la col·laboració amb este projecte que facilita i impulsa l’entesa entre diferents pobles i cultures». Magraner subratlla que «els programes i repertoris que albergarà Músicas Religiosas del Mundo aportaran diversitat i enriquiran l’excel·lent oferta musical que brinda el Palau i l’Almodí», i assenyala que «convidem al públic a gaudir d’estos concerts».

Les sis propostes de ‘Músicas Religiosas del Mundo’ transcendixen les religions, les creences personals i les idees. Escoltar en estos concerts una complexa polifonia sacra o el llenguatge antic de la litúrgia o la tradició, és un paisatge sonor que posarà al públic en contacte amb una espiritualitat ancestral i profunda, allunyada de la realitat quotidiana, de la mà de la música, la dansa o la poesia.

Mostrando 0311 Músiques del món-A Filetta @Olivier Sánchez.jpg

ALTRES NOTÍCIES