El Palau de la Música celebra el Dia de la Dona amb un simfònic i programes de tango i flamenc fusió

COMPARTIR:

El Palau de la Música s’unix en el Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, amb tres concerts de diversos formats com són el simfònic, el de cambra al voltant del tango i el de flamenc fusió. S’inicia hui dijous 7 de març amb el concert d’abonament de l’Orquestra de València, dirigida per Beatriz Fernández Aucejo i amb la pianista Alexandra Dovgan. Demà, divendres 8 de març, serà el torn de Blanca Paloma, i el dissabte, en cambra, tretze dones interpretaran un espectacular programa de tango.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha ressaltat que «enguany hem volgut celebrar d’una altra manera esta data tan especial, afegint al tradicional concert de l’Orquestra de València, dos programes més amb altres formats i temàtiques diferents com són la fusió del flamenc i del tango». Respecte al concert de la formació simfònica valenciana, ha afegit que «serà dirigit per una de les batutes femenines valencianes més rellevants com és Beatriz Fernández Aucejo, i tindrem l’al·licient del debut amb nosaltres d’Alexandra Dovgan, una jove pianista de tècnica aclaparadora i gran presència escènica».

Mostrando 0306 OV-BFernández Aucejo -1-. Foto Revelarte.jpg

D’esta manera, hui a la Sala Iturbi a les 19.30 hores, Beatriz Fernández Aucejo, que acaba de debutar amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, se situarà de nou al capdavant de l’Orquestra de València per a dirigir la Overture núm. 2 en Mi bemoll major, op. 24 de Louise Farrenc, una gran compositora del romanticisme francés, molt estimada i valorada pels seus contemporanis, que compta amb un nombrós catàleg d’obres numerades. A més de l’obra de Louise, s’interpretarà també El mar de los inmortales, de la valenciana Ángeles López Artiga, un dels set preludis que consta l’obra, inspirada en poemes de Vicente Aleixandre. I finalment, el repertori queda complet amb el cèlebre concert per a piano de Schumann que interpretarà Alexandra Dovgan i la Simfonia núm. 7 de Prokófiev.

Mostrando 0603 Alexandra-Dovgan-©-Irina-Schymchak-4.jpg

Per a la subdirectora del Palau, Nieves Pascual, es tracta d’un programa «de gran atractiu que reunix quatre partitures escrites en diferents contextos, entre elles les veus singulars de marcada personalitat artística de dos grans compositores com són Louise Farrenc, impulsora de la nova creació artística amb la qual va captivar el París del Romanticisme, i la descripció impressionista de la naturalesa canviant en La Mar de la valenciana López Artiga».

D’altra banda, demà divendres 8 a les 20.00 hores a la Sala Rodrigo, l’artista Blanca Paloma es presentarà a València, en la qual serà la segona parada d’una gira que acaba de començar. Es tracta d’una cita en la qual es podrà gaudir de la seua proposta innovadora del flamenc, amb un espectacle sorprenent en el qual, a més, el públic valencià podrà escoltar per primera vegada en directe com sona Escàndol i la resta dels temes del seu repertori.

Per a acabar la celebració d’este dia, el dissabte, també a la Sala Rodrigo, a les 19.30 hores, hi haurà una nova cita de «Cambra al Palau» amb el programa en femení «GlamourTango, el tango hecho mujer». Este estarà protagonitzat per dones com Simon van der Weerden al bandoneón; la violinista de l’Orquestra de València, Casandra Didu; la contrabajista María Inés Rojas; les cantants Inma Matheu i Romina Balestrino i les ballarines Jorgelina Platania, Maika Sánchez, Natalia Puccioni i Andrea Rios. Totes elles treballaran sota la direcció de la pianista Polly Ferman, que també és la guionista d’este espectacle al costat de Carmen Montoro Cavero. En este programa el públic podrà gaudir de cèlebres tangos de Piazzolla, Binelli, Pugliese, Blázquez, Demare, Salgán i Rodríguez.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES