‘Amparito Roca’ sonant entre cérvols a Corea: l’aventura asiàtica de l’Eslava d’Albuixec

COMPARTIR:

El passat agost la Societat Musical Eslava d’Albuixec va posar rumb l’illa de Jeju, a Corea del Sud, per a participar al Jeju International Wind Ensemble Festival, un certamen de bandes que reuneix cada any a l’illa una gran quantitat d’agrupacions de vent de tot el món. Enguany, la banda d’Albuixec ha ocupat un lloc destacat en el cartell.

L’Eslava va actuar en cinc concerts al llarg de tota la setmana que va estar en terres coreanes. El primer concert va ser per a celebrar el Dia d’Espanya en el festival i l’Eslava va tocar juntament amb els Spanish Brass. El segon concert va ser amb la companyia de la confraria de les haeyneo, dones bussejadores que són considerades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per l’UNESCO. Amb elles, van interpretar un recull de melodies tradicionals de l’illa de Jeju. 

El tercer concert va ser al World Automobile & Piano Museum, un curiós museu dedicat als millors cotxes i pianos de la història. En este concert l’Eslava va actuar envoltada de cérvols en el bosc del museu, una experiència única que va permetre interpretar pasdobles com Amparito Roca en un entorn ben curiós. 

El quart concert, el més solemne, va ser a l’auditori de Tapdong, un preciós amfiteatre a l’aire lliure on van tocar amb altres bandes europees convidades al festival. Per últim, el cinqué concert va ser a les cascades de Cheonjeyeon, on davant un públic molt entregat, l’Eslava va interpretar pasdobles com Paquito, el Chocolatero o Xàbia.

Paral·lelament a les activitats musicals, i quasi més importants que estes, els membres de l’Eslava van gaudir d’un gran nombre d’activitats socials, com van ser les visites al volcà Hallasan, el pic més alt de tot Corea, les cascades de Seogwipo, les platges de Handeok o el cràter de Seongsan Ilchulbong. 10 dies de viatge que van fer que els músics, directius i acompanyants passejaren la cultura, tradicions i manera de ser valencianes per l’altra vora del món.

No és la primera vegada que l’Eslava xafa terres asiàtiques, ja que el 2009, la banda ja va participar en el festival de primavera de la ciutat de Shanghai, a la Xina. La societat musical d’Albuixec és una banda amb un llarg recorregut internacional, havent visitat en diverses ocasions Holanda, Àustria o Portugal, així com nombrosos indrets d’Espanya.

Crònica enviada per Sergi Saragossà, membre de la SM L’Eslava d’Albuixec.

ALTRES NOTÍCIES