València celebra una Activitat Comarcal per a donar-li lluentor a la veu de les seues societats musicals

COMPARTIR:

Abans de saludar les vacances d’estiu, la demarcació de València de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va celebrar una Jornada de Tècnica Vocal, emmarcada en el programa d’Activitats Comarcals, que celebra la seua XXIII edició.

En l’Alqueria Julià-Casa de la Música, seu de la FSMCV, es van reunir prop d’un centenar de persones, entre músics, coralistes, mestres i alumnes d’un bon nombre de societats musicals de la comarca: l’AM Acacias Picayo, l’AM Carrera Fuente San Luis, l’AM Gayano Lluch, l’AM Massarojos, l’AM San Jose de Pignatelli, l’AM Sant Isidre, l’AM Santa Cecilia del Grao, el CIM Tendetes, la Sociedad Ateneo Musical del Puerto, la SM Amics de la Música de Benifaraig, la SM Poblats Marítims, la SM Unió Tres Forques i la SM Unión de Pescadores.

Alguns dels objectius d’esta jornada formativa eren el descobriment de la veu com a vehicle d’expressió musical, l’aprenentatge d’hàbits positius d’higiene i cura, el perfeccionament del control de l’aire, el coneixement de les característiques i possibilitats de la veu, o l’ús d’una dicció i fonètica adequada. Com a ambició de fons, la jornada perseguia establir les bases d’un futur cor comarcal.

La professora Mª Àngeles Lambíes va ser la mestra encarregada de dur a terme l’activitat, titulada superior en l’especialitat de clarinet pel Conservatori Superior de Música de València i grau professional de cant pel Conservatori Professional de Música de València.

«La seua gran professionalitat i el seu caràcter van fer que arribara a tot el grup assistent, que a més va mostrar interés que es tornen a fer jornades com esta», declara el president comarcal, Domingo Carles. «La proposta ha demostrat ser d’interés per a les nostres societats musicals i l’alta assistència va convertir la jornada en un èxit», puntualitza Carles.

ALTRES NOTÍCIES