Apoteosi final del 135 CIBM Ciutat de València: la UM de Godelleta i la UM de Torrent guanyen la Secció d’Honor, la Primitiva de Rafelbunyol s’imposa en la Secció Primera

COMPARTIR:

La Unió Musical de Godelleta, amb la direcció de Jesús Perelló Fuster i la Unió Musical de Torrent, amb la direcció de Frank de Vuyst, amb un total les dos de 342 punts, són les guanyadores ex aequo de la Secció d’Honor del 135 Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València 2023, que va finalitzar ahir a l’Auditori de Les Arts. L’Asociación Músico-Cultural La Lira de Pozuelo de Madrid, va quedar en segona posició amb 320,5 punts, mentre que la Societat Unió Musical d’Alberic va ocupar el tercer lloc amb 299 punts.

La Unió Musical de Torrent, durant l’actuació. Juan Margolles

El regidor de l’Ajuntament de València, José Luis Moreno, va entregar el premi a les dos societats guanyadores d’esta Secció d’Honor. Així mateix, es van lliurar altres premis especials per mitjà de patrocinis privats, que es poden consultar en la pàgina web del certamen www.cibm-valencia.com 

L’obra obligada que van interpretar totes les bandes d’esta secció va ser Homenaje a Joaquín Sorolla. Cuadros Sinfónicos, de Bernardo Adam Ferrero, en homenatge al mestre Bernardo Adam Ferrero i al centenari del pintor Joaquín Sorolla. Una obra colorista i costumista inspirada en les pintures de Sorolla, amb els moviments El Palleter, Pescadoras Valencianas, Sol de la Tarde i Las Grupas.

La Unió Musical de Godelleta, a la fi de l’actuació. Juan Margolles

La Banda Simfònica Municipal de València, amb la direcció de Miquel Rodrigo i Tamarit, va posar el fermall d’or al Certamen mentre deliberava el jurat. Va interpretar el pasdoble València del mestre José Serrano, en commemoració del centenari del seu naixement, així com Concertino per a Percussió i Ensemble de Vents de David R. Gillingham, i de Dmitri Xostakóvitx el Ballet suite núm. 5 The Bolt i Riverdance. La dotació dels premis per a la Secció d’Honor és de 9.000 euros per a la guanyadora, 6.000 euros per a la segona i 4.000 euros per a la tercera.

Un dia abans, el dissabte, la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, amb la direcció de Ximo Tarín Micó, i amb un total de 294,5 punts, es va alçar amb el primer premi de la Secció Primera. L’Associação Recreativa e Musical Amics dona Branca de Portugal va quedar en segona posició, mentre que la Societat Filharmònica Alteanense va ocupar el tercer lloc.

La Primitiva de Rafelbunyol, a la fi de l’actuació. Juan Margolles

Així finalitza una nova edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, en el qual també es van imposar, en diferents categories, la Societat Unió Musical de Polop de la Marina d’Alacant –Secció Tercera– i el Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost d’Alacant –Secció Segona–. El públic ha tingut l’oportunitat de seguir el certamen en directe a través de streaming, amb un enllaç específic en la pàgina web del certamen.

ALTRES NOTÍCIES