XXXV Festival Comarcal de Bandes de Música de la Canal de Navarrés

COMPARTIR:

Dissabte passat Bolbaite va acollir la 35 edició d’un dels festivals comarcals de bandes de música més antics de la Comunitat Valenciana, el de la Canal de Navarrés.

La tradicional trobada va començar a les 19:30h en la Plaça de l’Alegria amb una desfilada protagonitzada per les set bandes de música que hi ha a la comarca, i acompanyats per les diferents autoritats, fins a l’Avinguda del Catorze.

Cada societat va interpretar un pasdoble diferent; la Societat Foment Musical de Navarrés va interpretar el pasdoble “Als Llaneros Dianers” de Rafael Mullor Grau, la Societat Unió Musical Verge de Gràcia de Chella el pasdoble “Puenteareas” de Reveriano Soutullo Otero, la Unió Musical Santa Cecilia d’Enguera el pasdoble “Primavera” d’Antonio Gisbert Espí, la Nova Artística d’Anna. “Enyorant a Muro” de Rafael Alcaraz Ramis, la Societat Unió Musical de Quesa el pasdoble “Eduardo Borrás” de Francisco Esteve Pastor la Lira de Bicorp va tocar el pasdoble “Músics Mudèjars” de Paco Peña Muñoz i l’amfitriona, la societat Musical San Francisco de Paula de Bolbaite, va interpretar el pasdoble “Athenaeum” d’Enrique Alborch Tarrasó.

Ja en l’avinguda, i sota la batuta del director de la Societat San Francisco de Paula de Bolbaite, Juan Fco. Torosa Carbonell, la totalitat d’integrants de les bandes van interpretar conjuntament els pasdobles “Cinquena-96” del mateix Juan Fco. Tortosa Carbonell i “Societat Musical San Francisco de Paula” de Fco. Marcos Carbonell Argente.

Segons el mateix president comarcal de la FSMCV, Hector Argente, “després de dos anys d’aturada obligada degut a la pandèmia, ha sigut un honor poder-se ajuntar totes les bandes a tocar. He d’agrair a totes les entitats que han fet possible aquesta trobada, les facilitats que hem tingut per a poder gaudir d’aquests moments entre músics que fomenten la germanor i l’amor per la música”

Una vegada acabat la desfilada, i després de la interpretació de la Marxa mora “Ximo” de J. Mª Ferrero Pastor, Carolina Mas Monteagudo, alcaldessa de Bolbaite, va imposar un corbatín a totes les bandes participants i va realitzar un discurs en el qual va lloar la figura del músic, va reconéixer que la música és la seua vida i que ser músic és una forma de vida.

Alcaldesa de Bolbaite
Carolina Mas Monteagudo, alcaldesa de Bolbaite,

El vicepresident de la FSMCV, Roberto Escobar, també va ser present en la celebració igual que Aurelio Álvarez Álvarez, president de la societat amfitriona San Francisco de Paula, de Bolbaite.

Este tradicional festival comarcal de bandes es troba emmarcat en la Campanya d’Activitats Comarcals de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana per mitjà del IVC i la col·laboració de l’Ajuntament de Bolbaite i l’empresa COBOPA. La Comarca ja està preparant l’edició següent que serà en 2023 a Navarrés.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES