La Jove Banda Simfònica de la FSMCV inicia la temporada 2022

COMPARTIR:

La Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) sota la direcció de Lidón Valer dona el tret d’eixida a la seua temporada 2022 amb una agenda de concerts que recorreran el mes de juliol les províncies d’Alacant, Castelló i València.

La primera part d’esta temporada de la Jove Banda Simfònica tindrà lloc del 4 al 8 de juliol a Navajas, on se celebrarà la trobada pedagògica de la formació en el qual els músics prepararan els concerts, sota la direcció artística de Lidón Valer, directora de la formació aquesta temporada. Per a això, com és habitual en aquestes trobades formatives, es comptarà amb la col·laboració de professorat especialitzat en cadascuna de les seccions instrumentals que componen la banda, com Beatriz López en la secció de vent-fusta-entenimentada, Eduardo Ruano López en la secció de vent-metall i Vicent Vinaixa en la secció de percussió.

Després d’aquests dies d’intensa preparació, li segueixen les cites musicals el 8 de juliol amb un concert a Sant Jordi (Castelló) a les 20.00 hores, el 9 de juliol a Foios (València) a les 20.00 hores, emmarcat en els actes commemoratius del centenari del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, i el 10 de juliol a Almoradí (Alacant) a les 19.00 hores.

El repertori per a aquesta temporada estarà basat en la mescla de llenguatges i estils, amb presència de compositors valencians com Manuel Palau o Vicente Egea Insa i contemporanis com José Miguel Fayos, al costat d’uns altres de caràcter internacional com Kathryn Salfelder i David Maslanka, oferint així un repertori heterogeni basat en la varietat i la riquesa de llenguatges.

“És una autèntica satisfacció programar una temporada tan completa per a una de les nostres formacions més estimades com és la Jove Banda Simfònica, realitzant aquests concerts per tota la Comunitat. Una temporada que recorre les tres províncies i des d’un vessant artístic i formatiu fomenta el talent jove dels millors músics que sorgeixen de les nostres societats musicals. Per això, convidem a tots a gaudir d’aquests concerts que són gratuïts i oberts a tots els públics”, ha explicat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

El 17 de juliol, la Jove Banda Simfònica participarà com a banda convidada en el 134é Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València juntament amb la Banda Simfònica Municipal de València, que tindrà lloc a l’Auditori del Palau de les Arts a les 18.00 hores.

Lidón Valer, directora titular per a la temporada 2022

Després del relleu de Rafa García Vidal, a causa de la renovació anual de la direcció de la Jove Banda Simfònica complint així els objectius artístics i pedagògics d’aquesta, la directora castellonenca Lidón Valer Cabaleiro es posa durant aquest 2022 al capdavant de la direcció de la Jove Banda Simfònica. Amb un recorregut professional de quasi dues dècades a la seua esquena, Valdre ha sigut directora de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV en la temporada 2017, realitzant diversos concerts com els celebrats a l’Auditori de Castelló, el Palau de les Arts, o la participació en els Premis Max de les Arts Escèniques i els Premis Bankia al talent musical en la Comunitat Valenciana.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV s’ha convertit, per mèrits propis, en un referent del moviment bandístic de la Comunitat Valenciana des dels seus inicis l’any 2001. Està composta actualment per més de 80 músics d’entre 18 i 28 anys, amb nivells acreditats en els conservatoris de grau mitjà i superior, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. A més, els músics pertanyen a totes les comarques de la Comunitat Valenciana, com a mostra també de la vertebració territorial que es materialitza a través de les societats musicals i la seua Federació

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES