Més d’un miler de músics en les VIII Trobades de la Ribera Alta a L’Alcúdia

COMPARTIR:

Aquest dissabte s’ha celebrat a L’Alcúdia la VIII Trobada de Bandes de Música de la Ribera Alta.

La jornada, promoguda per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana dins de la seua campanya d’Activitats Comarcals i organitzada per l’Associació Musical La Filharmònica Alcudiana, ha sigut un èxit de participació amb 19 de les 22 bandes que compta la comarca.

Les agrupacions participants enguany han sigut la Agrupació Musical Veterans de la Ribera del Xúquer, Societat Unió Musical d’Alberic, Societat Artístic Musical Alcàntera del Xúquer, Societat Musical Algemesí, Societat Artística Musical Alginet, Societat Musical d’Alzira, Societat Artística Musical de Benifaió, Societat Unió Musical de Benimodo, Societat Musical i Recreativa Lira i Casino Carcaixentí, Va unir Musical de Carlet, Agrupació Musical l’Artística de Carlet, Societat Unió Musical Santa Cecilia de Guadassuar, Associació Musical La Filharmònica Alcudiana, Agrupació Musical Enovense, Societat Musical la Barraca d’Aigües Vives, Va unir Musical la Pobla Llarga, Associació Musical “La Vila de Massalavés”, Ateneu Musical de Rafelguaraf i Societat Musical Lira Castellonera.

Totes aquestes agrupacions han interpretat conjuntament una cercavila que s’iniciava al costat de l’Ajuntament i que ha recorregut els carrers del centre històric de la ciutat fins a la plaça de Tirant lo Blanch.

Una vegada les bandes arribaven a la plaça les rebien l’autoritats en un acte en el qual han participat els alcaldes dels diferents municipis que han format part de la trobada, els presidents de les societats musicals i diferents membres de la FSMCV.

Toni Aliaga , Jaume Prats, Regidor dActivitats Musicals, Andreu Salom Alcalde de L'Alcudia,Joan Bocanegra ,President Provincial i Ramon Martorell President de la Filhaonica Alcudiana
Toni Aliaga , Jaume Prats, Regidor d’Activitats Musicals, Andreu Salom Alcalde de L’Alcudia, Joan Bocanegra , President Provincial i Ramon Martorell President de la Filharmónica Alcudiana

Segons Toni Aliaga, president Comarcal de la FSMCV de la Ribera Alta, esta trobada “s’ha desenvolupat en un gran ambient festiu per a celebrar la gran festa musical de la comarca. Després de dos anys de parèntesis obligats per la pandèmia, hi havia ganes de molta i bona música, tant que ni la calor a vegades sufocant, ha impedit que se celebrara. De fet, ha sigut la Trobada en el qual han participat més societats musicals, 19 de les 22 que té la comarca, a més de més d’un miler de músics i la presència de quasi tots els alcaldes i alcaldesses regidors de la comarca.”

Foto de familia de les autoritats de la Comarca

Poc després les bandes fusionades en una sola han continuat fins a la plaça de la Constitució on han interpretat conjuntament el pasdoble “Vicent Pérez Pla”, del compositor alcudiá Leo Pérez. Ete pasdoble porta per títol el nom del seu pare, qui també va ser músic de la banda de la Filharmònica Alcudiana.

En les Trobades han participat músics de totes les edats, segons el president: “Ací a la comarca de la Ribera Alta tenim l’agrupació musical de veterans de la Ribera del Xúquer que són persones ja molt majors que no disposen ni del temps ni de força per a poder estar en la seua agrupació, els veterans de la Ribera, els criden. I ells a tots els actes que celebra la comarca ací que van els primers i no fugen mai de res. És un consol que la gent que porta la música tan dins, gent que a penes pot caminar, estava el dissabte, amb una calor sufocant, obrint la trobada i interpretant les obres molt dignament. Jo vull agrair-los a ells el gran exemple que són per a tots i per als músics en particular.”

“L’acte final ha sigut apoteòsic amb la interpretació per part de 1.000 músics del pasdoble “Vicent Perez Pla”, dirigits pel director Sergi Pastor Puchol” afegia Aliaga.

L’esdeveniment ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de L’Alcudia a través de la Regidoria de Cultura.

ALTRES NOTÍCIES