Programa de la XVI Biennal de Música de Buñol

COMPARTIR:

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Buñol ha donat a conéixer este dissabte tots els detalls de l’extens programa de la XVI Biennal de Música de la localitat, que fins al pròxim 12 d’agost omplirà de concerts i de diverses activitats paral·leles molts racons de la localitat de la Foia.

Una completa i variada programació que compta entre els seus plats forts amb l’actuació de Soledad Giménez al costat de la Sedajazz Big band, prevista per al 15 de juliol a les 22.30 hores a l’Auditori Municipal de Sant Lluís; així com amb el recital d’Ismael Serrano, cantautor que actuarà el 12 d’agost a les 22.30 hores en el mateix escenari.

A ells se sumen els concerts de les dos societats musicals locals: El Centre Instructiu Musical “L’Harmònica” i la Societat Musical “L’Artística”, que a més estrenaran “Catarsi en roig”, l’obra per encàrrec composta per Andrés Valero-Castell sobre la internacionalment coneguda festa de la Tomatina.

El festival musical es completa també amb l’I Fòrum Iberoamericà de Música per a Vents, amb la I Escola de Músiques del Món de Buñol (Esmumbu) i amb el Curs del Mètode Suzuki, activitats que oferiran tota una sèrie d’accions paral·leles que van des de desfilades musicals a recitals, cursos o tallers.

Biennal, prebiennal i postbiennal

Malgrat que des de ja mateix i fins al dia 9 de juliol els concerts i les activitats no deixaran de succeir-se en diversos espais del municipi, no serà fins a l’esmentat dissabte dia 9 quan la banda simfònica de “El Litre” inaugure oficialment aquesta XVI Biennal de Música de Buñol amb el seu concert programat a les 22,30 hores a l’Auditori Municipal; el mateix espai i a la mateixa hora que acollirà posteriorment, el dia 24 de juliol, el concert de clausura de la Biennal a càrrec de la banda local: “Els Lletjos”.

Ens les dos dates es podrà gaudir d’un festival musical que enguany s’ha decidisc dividir en tres blocs: la Biennal pròpiament dita, una prebiennal i una postbiennal, a causa de l’enorme nombre d’actes, concerts i esdeveniments que hi havia per a confeccionar el programa. D’aquí ve que este mateix dissabte, 18 de juny, i com a colofó a la jornada de presentació oficial, es puga gaudir del concert de la Banda Simfònica del Conservatori Sant Rafael a les 22,30 hores a l’Auditori Municipal de Sant Lluís que, sota el nom de “Pangea”, comptarà amb la participació de l’instrumentista Abraham Cupeiro i que serà dirigit per Eduardo Carrascosa Carrascosa.

Entre els altres recitals i concerts programats per als pròxims dies també es troben el de la Banda Municipal de Madrid i el de l’Agrupació per a la Memòria Històrica; el de la Banda Juvenil de “L’Artística” i el de la Juvenil de “L’Harmònica”; el de Reyes Perelló, de David Cuenca, d’Abraham Cupeiro, de Thin Air, de Quartet Bolling, Xadd Collective, Jat Jazz Trio, Monumental Jazz Project, Art of Brass, Cube-Takiri SC i Punk Sailor.

A ells s’unirà un homenatge al rock en dos vessants: una en la seua faceta infantil, amb l’activitat “El rock & roll també és cosa de xiquets”, programada per al 14 de juliol a l’auditori; així com l’homenatge als grups de rock amb els quals ha contat Buñol durant la seua història, que es desenvoluparà a l’auditori el dia 5 d’agost a partir de les 22.30 hores.

Dos mesos de concerts i activitats musicals

La Sala El Mercat de Buñol ha sigut l’espai en el qual s’ha desenvolupat una presentació que s’ha tancat amb l’actuació del Ensemble de Saxofons i Percussió dels joves alumnes i alumnes del Conservatori de Música Professional Sant Rafael de la localitat, dirigits per Paco Haro.

Prèviament, l’alcaldessa de Buñol, Jonquera Carrascosa, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Buñol, Mireia Parla, han desgranat el programa de concerts i activitats del qual ambdues han destacat la seua gratuïtat: “Pràcticament totes les actuacions, a excepció d’unes poques, seran gratuïtes; i per als qui ho desitgen ja hi ha a la venda un *Bonobienal amb el qual estalviar-se un quantitat important en les entrades als pocs actes que són de pagament”, tal com ha destacat Jonquera Carrascosa, qui ha subratllat també que, malgrat la pandèmia, “Buñol ha intentat aquests anys oferir cultura sempre segura a la ciutadania. I així continuarem fent-ho”.

Els dosresponsables de l’Ajuntament de Buñol han volgut agrair també “el suport i l’enorme treball de societats musicals, conservatori, col·laboradors, agent cultural i empreses locals per a poder organitzar en un temps rècord aquesta Biennal, atés que a diferència d’altres anys en què hem tingut de temps des de desembre, en aquesta ocasió no hem pogut iniciar la seua organització fins arribat el mes de març”.

Mireia Parla ha subratllat a més que s’ha confeccionat una Biennal “per a tots els públics: des de bebés a adolescents, adults i majors. Per al que s’han programat actes en totes les zones del poble perquè tothom puga assistir, almenys, a alguna de les propostes que hem organitzat amb moltíssim afecte i delicadesa”.

“Convidem doncs a tota la ciutadania a assistir a aquests quasi dos mesos d’actes, concerts i activitats que amb tant afecte i treball hem preparat i als quals ens hem dedicat en cos i ànima aquests mesos”, com ha finalitzat la màxima responsable de la XVI Biennal de Música de Buñol.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES