La XVI Biennal de Música de Buñol es presenta en públic este dissabte precedida per tres jornades musicals

COMPARTIR:

La XVI Biennal de Música de Buñol es presenta en públic este dissabte precedida per tres jornades musicals a càrrec dels alumnes del conservatori municipal

El Conservatori Municipal de Música Sant Rafael de Buñol oferirà tres jornades de concerts a partir d’aquest dijous prèvies a la presentació oficial de la XVI Biennal de Música, prevista per al dissabte a les 12,00 hores a la Sala El Mercat de la localitat.

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Buñol té ja tot llest per a l’arrancada de la XVI Biennal de Música de la localitat, després de no haver-se pogut dur a terme durant els últims anys a causa de les restriccions sanitàries motivades per la pandèmia de covid-19.

Una Biennal de Música de Buñol 2022 que te la seua presentació oficial davant el públic està prevista per a este dissabte, 18 de juny, a partir de les dotze del matí a la Sala El Mercat del municipi i oberta a tota la ciutadania.

No obstant això, des de la regidoria de Cultura s’ha programat, a manera d’aperitiu musical, tres jornades prèvies en les quals els protagonistes seran les i els joves estudiants del Conservatori Municipal Professional Sant Rafael de Buñol, que oferiran tres concerts.

El dijous, 16 de juny, a partir de les 20,30 hores l’Auditori Municipal de Sant Lluís acollirà el concert del la Brass Band del Conservatori, dirigida per Francisco Marzo Miguel; així com de la Banda Juvenil, el professor de la qual és Carlos Outón Benito.

Per al divendres, 17 de juny, a les 22,30 hores i també a l’Auditori Municipal de Sant Lluís s’ha programat el recital del Cor del Conservatori, dirigit per Enrique Hernández Pérez i amb David Soliva com a pianista acompanyant; al costat del concert de l’Orquestra, dirigida per José Guerrero Moliner, que també actuarà amb el cor.

Ja el dissabte, 18 de juny, i com a colofó a la jornada de presentació oficial de la Biennal de Música, la Banda Simfònica del Conservatori Sant Rafael oferirà a les 22,30 hores a l’Auditori Municipal de Sant Lluís el concert “Pangea”, amb la participació de l’instrumentista Abraham Cupeiro, que serà dirigit per Eduardo Carrascosa Carrascosa.

Els amants de la bona música que vulguen conéixer tots els detalls dels concerts, activitats i cursos d’aquesta Biennal 2022 podran fer-ho aquest dissabte, a partir de les 12,00 hores en la ja esmentada Sala El Mercat de la localitat, on tindrà lloc la presentació oficial de la XVI Biennal de Música.

Un acte que serà a càrrec de l’alcaldessa de Buñol, Juncal Carrascosa, i de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Buñol, Mireia Parla, qui precisament ha volgut destacar que des de l’any 2018 “no s’ha pogut fer una Biennal per la situació sanitària. És per això que, des de la regidoria de Cultura estem molt entregats i portem molts mesos de treball perquè siga perfecta i poder arribar a un major nombre de persones, de tots els gustos i edats. D’aquí ve que convidem a tota la ciutadania al fet que acudisca el dissabte a conéixer els detalls d’aquesta Biennal 2022”.

Mireia Parla ha subratllat que s’ha volgut també “tornar als inicis de la Biennal, programant actuacions de moltes xicotetes formacions, encara que per descomptat innovant amb propostes noves. Un any més, les activitats i concerts es distribuiran en espais situats tant en la zona del poble com de les Vendes; i volem en aquesta Biennal apostar especialment pels joves talents musicals”, tal com ha subratllat la màxima responsable del festival.

La programació musical es completarà amb altres atractives propostes com ara l’I Fòrum Iberoamericà de Música per a Vents, el Curs de l’Escola de Músiques del Món de Buñol (Esmumbu), així com els concerts de diversos coneguts artistes nacionals. A ells se sumaran els grups de rock locals i les dos bandes simfòniques de Buñol: el CIM “L’Harmònica” i l’SM “La Artistica”, que estrenaran “Catarsi en roig”, l’obra per encàrrec composta per Andrés Valero-Castell sobre la internacionalment coneguda festa de la Tomatina.

“En definitiva, seran 58 dies en què la música serà la protagonista, amb concerts i activitats programades en tres fases: la Biennal de Música, pròpiament dita, que arrancarà amb el concert inaugural a càrrec de “L’Harmònica” el dia 9 de juliol i finalitzarà amb el de “L’Artística” el 24 de juliol. A aquesta fase s’uneix la que hem denominat prebiennal, del 16 de juny al 8 de juliol; així com la postbiennal, del 25 al 12 d’agost. Tres mesos de música on pràcticament tots els concerts seran gratuïts i aquells que no ho siguen comptaran amb un Bonobienal amb el qual poder estalviar-se un quantitat significativa en l’entrada”.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES