Primer «Concurs de Composició musical Vila d’Albalat dels Sorells» amb premis de fins a 2000€

COMPARTIR:

El projecte, que ha sigut creat per l’Ajuntament i elaborat amb la col·laboració de la Unió Musical d’Albalat dels Sorells, té com a objectiu estimular i promoure la creació de noves peces musicals a fi d’ampliar el repertori bandístic amb referències a Albalat dels Sorells.

D’aquesta manera, l’Ajuntament es compromet a organitzar i difondre per tots els mitjans al seu abast, la celebració del concurs i a donar difusió a les obres premiades. De la mateixa forma que, mitjançant l’acord de col·laboració amb la banda, s’inclourà la peça guanyadora del primer premi, en el repertori habitual de la Unió Musical d’Albalat dels Sorells.

Altre dels motius que esgrimeixen des de l’Ajuntament a patrocinar el concurs està relacionat directament amb la promoció i cura del patrimoni cultural i històric del municipi.

La regidora de Cultura, Marisa Gimeno comenta, «volem aprofitar l’ocasió per a donar rellevància a llocs, persones o qualsevol altre símbol representatiu del nostre poble», per això, i segons marquen les bases del concurs continua la regidora, «la peça guanyadora del primer premi portarà un títol relacionat amb Albalat dels Sorells».

Els participants podran presentar totes les composicions inèdites que desitgen, abans del 15 de juliol.

Els premis seran: un primer premi de 2000 €; un segon de 1000 €; i un tercer de 500 €; a més d’altres premis corresponents a diplomes acreditatius i esment especial.

Per a l’alcalde d’Albalat, Nicolau Claramunt, «la creació de l’I Concurs de Composició musical Vila d’Albalat dels Sorells 2022, situa en el nostre municipi en el lloc que li correspon en l’àmbit musical; reconéixer i potenciar el treball cultural que fa la Unió Musical d’Albalat i donar suport als músics és una obligació del nostre Ajuntament amb una part tan important de la nostra cultura i identitat».

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES