La FSMCV reconeix la trajectòria de deu societats musicals

COMPARTIR:

En el marc de l’Assemblea General Ordinària de 2022 de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, celebrada dissabte passat 28 de maig a l’Auditori Municipal “Salvador Seguí” de Segorbe, es va reconéixer i homenatjar les societats musicals que enguany han complit aniversaris d’especial rellevància.

L’Agrupació Artístic Musical de Tavernes Blanques amb 50 anys.

El Centre Artístic Musical de Bétera que compleix mig segle

La Unió Artística Musical d’Ontinyent amb els seus 75 anys.

La Unió Musical “la Primitiva” de Castell de Castells amb100 anys de formació.

La Societat Musical Nova Artística d’Anna, que també compleix el seu centenari.

La Societat Musical “La Llosa de Ranes” celebra 100 años.

L’Ateneu Musical de Cullera compleix 125 anys.

La Societat Musical La Paz de Sant Joan d’Alacant compta amb 150 anys.

La Unió Musical de Alaquás celebra els seus 175 anys.

L’Associació Músic Cultural Eldense Santa Cecilia, era la més veterana a rebre este reconeixement que li ha sigut concedit en complir els dos segles d’història.

Aquestes deu societats formen part del col·lectiu integrat actualment per 550 associacions musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 43.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, el moviment de les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueix un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això, les societats musicals de la Comunitat Valenciana han sigut reconegudes com a Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.  

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES