Més de 400 alumnes de música protagonitzen la Trobada Comarcal d’Escoles de la Ribera Baixa

COMPARTIR:

Este dissabte se celebrava a Cullera la Trobada Musical d’Escoles de la Ribera Baixa, una jornada matinal que entre les 09:00 i les 14:00 va delectar a tots els presents i participants en aquest intercanvi d’experiència musical.

Cada centre participa amb un grup, una classe, un nivell, o diversos grups, i interpreten una obra triada. Els centres participants intercanvien experiències que es treballen des de l’àrea d’educació musical. Esta activitat forma part de la Campanya d’Activitats Comarcals de 2022 de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Van participar 15 entitats: l’Ateneu Musical de Sueca, la Unió Musical d’Albalat dels Sorells, la Societat Unió Musical de Riola, la Unió Musical Polinyanense de Polinyà del Xúquer, la Union Musical de Rotglà- Corberà, L’Agrupació musical del Perelló, la Societat Musical Santa Cecília de Fortaleny, Amics de la Música de Favara, la Societat Musical Lira Almussafense, la Societat Musical de Benicull, la Societat Unió Artístic Musical de Sollana, Santa Cecília de Cullera, l’Ateneu Musical de Cullera i la Unió de Sueca.

Amb la trobada es vol reivindicar la presència de l’educació musical dins i fora de l’aula i per a això es realitzava una jornada plena d’activitats que incloïen cercaviles, tallers i una fira d’instruments.

Segons el president comarcal Guillermo Colecha “ha sigut una jornada espectacular: el clima ens va acompanyar, la resposta dels assistents va ser impressionant perquè quasi calia demanar permís per a desfilar, però el millor va ser la resposta dels més de 400 xiquets que participaren”

El Pasdoble “Xiquipirris” que van interpretar aquests joves artistes ha sigut compost per a l’ocasió pel mestre Ferrer Ferran. “Una nova obra interpretada per una multitud de xiquets, potser és una de les majors sensacions en oferir felicitat al món musical. Per a mi és el que sempre he desitjat amb la meua música” assegurava el compositor i director de l’Ateneu Musical de Cullera.

La Societat Ateneu Musical de Cullera va ser l’entitat encarregada d’organitzar esta Trobada que, segons el seu president, Armando Calatayud: “ha sigut una extraordinària sorpresa per a tota la ciutadania en contemplar que el futur musical està assegurat. Un dia ple de música i alegria per a la ciutat de Cullera”

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES