XI Trobada d’escoles de música de l’Horta Nord a Foios

COMPARTIR:

Este cap de setmana s’ha celebrat a Foios la XI trobada d’escoles de música, bandes i orquestres juvenils de L’Horta Nord. Han sigut al voltant de 900 músics els que es reunien la vesprada de dissabte en una jornada emmarcada dins de la campanya d’activitats comarcals de la FSMCV i que també forma part de les activitats previstes pel C.A.M. Santa Cecília de Foios per a celebrar el seu centenari.
Han participat 23 bandes, set orquestres, un cor i un grup de tabal i dolçaina, d’un total 24 societats musicals.
La presidenta de la FSMCV, Daniela González, i el president provincial de València de la FSMCV, Joan Bocanegra, van assistir a l’esdeveniment.
Gabriel García, president comarcal de l’Horta Nord valorava aquesta trobada: “ha sigut una activitat que, després d’un període de restriccions, ha tingut una resposta massiva i molt bona; la capacitat de la C.A.M. Santa Cecília ha sigut impressionant. La jornada ha sigut immillorable, hem tingut un temps boníssim i una participació espectacular. Els actes s’han desenvolupat com estaven previstos”
La Casa de la Cultura i l’Auditori de la Societat Musical de Foios van ser les ubicacions seleccionades en les quals les bandes van començar a interpretar l’obra “Festa Time”, dos ubicacions diferents en les quals s’han anat succeint les actuacions de la resta de bandes. Segons García: “Estos dos espais es van quedar xicotets a l’hora d’acollir a tots els que volien gaudir del certamen”
Un dels actes previstos consisteix en un taller de pintura contemporània en el qual han pogut participar tots els músics ja que l’organització es va encarregar de que els participants pogueren aprofitar la festa al màxim.
A última hora de la vesprada se celebrava la cercavila de les bandes, que començava en tres punts diferents del municipi culminant en la plaça, on s’interpretava com a peça conjunta el pasdoble “Festa a Benidorm” i on s’entregaven diferents premis i esments als presidents de cada societat musical i als alcaldes de les localitats participants.
Un manifest llegit durant la celebració recollia els punts d’interés de la trobada, les inquietuds i els desitjos futurs. Una de les reivindicacions més important s és el manteniment de l’assignatura de música en l’ESO.

PUNXA ACÍ PER A LLEGIR EL MANIFEST COMPLET


El colofó final a aquest esdeveniment el posava un sopar de germanor entre tots els músics amenitzat, com no, amb música.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES