Andrés Valero-Castells dirigix un espectacular concert inaugural en la Fira d’Agost de Xàtiva 2024

COMPARTIR:

El 14 d’agost de 2024, la Fira d’Agost de Xàtiva va començar amb un concert inaugural memorable, dirigit pel reconegut director valencià Andrés Valero-Castells. Este esdeveniment va reunir 150 músics de les prestigioses bandes locals, La Primitiva i La Nova, i va comptar amb la participació de figures destacades com el cantaor Pep Gimeno ‘Botifarra’, la soprano Mònica Grau, i el compositor Pau Chafer.

El concert, titulat Cançons Oblidades, va ser una creació original de Chafer, qui va aconseguir fusionar la tradició musical valenciana amb un enfocament contemporani. A més dels músics, van participar el Cor Gospel Xàtiva, la Escola de Danses, i la Colla La Socarrà, fent de l’espectacle una veritable celebració de la cultura local.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva, va tindre lloc després de la cerimònia de nomenament d’Ángela Agustí Bordera com a Reina de la Fira 2024 i la seua Cort d’Honor, en l’emblemàtic espai escènic de la Murta. Enguany, el concert va rendir un especial homenatge a les persones majors, els qui han sigut fonamentals en la preservació de les cançons populars que van formar part del repertori.

Valero-Castells, qui ha dirigit prestigioses orquestres i bandes simfòniques tant a Espanya com a l’estranger, va expressar el seu orgull per haver participat en un esdeveniment tan significatiu: ‘Ha sigut un honor obrir la Fira d’Agost de Xàtiva i reunir en este esdeveniment musical únic a totes les agrupacions musicals de la ciutat’. El programa va incloure obres com a Obertura, O d’Antella, Quatre boleros, Havanera del Mareny, Petenera de Xàtiva, i va tancar amb l’emblemàtica Malaguenya de Barxeta.

La Fira d’Agost, que se celebra des de 1250 per privilegi del rei Jaume I, és una de les festivitats més importants de Xàtiva, atraient a milers de visitants cada any. Del 15 al 20 d’agost, la ciutat oferix una àmplia gamma d’activitats culturals i musicals, combinant tradició i modernitat amb més de cent actes per a tots els públics.

Pep Gimeno ‘Botifarra’ és un referent indiscutible de la música popular valenciana. Al llarg de la seua carrera, ha treballat incansablement per a preservar i difondre el patrimoni musical de la regió. Per part seua, Pau Chafer, pianista i compositor de renom, ha col·laborat amb destacats artistes nacionals i internacionals, i ha portat la música valenciana a escenaris de tot el món.

Este concert inaugural no sols va marcar l’inici de la Fira d’Agost 2024, sinó que també va destacar el talent i la riquesa cultural de Xàtiva, convertint-se en un esdeveniment inoblidable per a tots els presents.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES