I Curs-Concurs de Direcció de Banda ‘Ajuntament de Guadassuar’

COMPARTIR:

Del 10 al 13 de setembre de 2024, la localitat de Guadassuar serà l’escenari de l’I Curs-Concurs de Direcció de Banda Ajuntament de Guadassuar, una iniciativa pionera organitzada per l’Excm. Ajuntament de Guadassuar en col·laboració amb la Societat Unió Musical Sta. Cecília de Guadassuar. Este projecte té com a objectiu destacar la importància de les Bandes de Música, fonamentals en la cultura local, i promoure el coneixement i la pràctica de la direcció de bandes.

Introducció
Este curs-concurs està dirigit a persones interessades a endinsar-se, ampliar o consolidar els seus coneixements en l’àmbit de la música bandística i, en particular, en la direcció de bandes. És una oportunitat única per a aprendre de reconeguts experts i participar en una experiència educativa i competitiva enriquidora.

Continguts del Curs
El curs abordarà una àmplia gamma de temes essencials per a la direcció de bandes, entre els quals s’inclouen: La figura i funció del director; tècnica de direcció; procés comunicatiu del gest; abordatge i estudi d’una partitura; planificació i tècniques d’assaig; organologia bandística i les seues característiques; programació i repertoris específics de música bandística; ponències i col·loquis amb compositors i directors; pràctiques amb banda i grup de harmoniemusik i visionat de vídeos de les pràctiques.

Modalitats d’Inscripció

  • Actius: Participaran activament en totes les activitats teòriques i pràctiques del curs, i adquiriran el compromís de participar en el concurs. El nombre de participants actius es limitarà a 10, seleccionats a partir d’un procés d’avaluació basat en currículum i vídeo.
  • Oients: Podran assistir a totes les sessions teòriques i actuar com a oients en les pràctiques. No hi haurà límit de participants en esta modalitat.

Temporalització
El curs es desenrotllarà del 10 al 13 de setembre de 2024 amb un calendari d’activitats que inclou sessions teòriques, pràctiques, conferències i taules redones, totes dissenyades per a maximitzar l’aprenentatge i la interacció entre els participants i els experts.

Repertori del Curs-Concurs

Els participants treballaran amb un repertori seleccionat que inclou obres de Gordon Jacob, Camille Saint-Saëns, Carlos Pellicer i Estimant Blanquer Ponsoda.

Concurs
El concurs està reservat per als estudiants inscrits en la modalitat activa. Durant les sessions pràctiques, que inclouran assajos i un concert de clausura, els participants seran avaluats en criteris com a solvència tècnica, proposta interpretativa, coneixement del repertori, dinàmica d’assaig i desenrotllament artístic.

Premi
El concurs reconeixerà a un únic guanyador, qui rebrà un premi de 600 € i l’oportunitat de dirigir part d’un concert de la Societat Unió Musical Sta. Cecília de Guadassuar en 2025.

Inscripcions i Matrícula
El termini d’inscripcions finalitzarà l’11 d’agost de 2024. Els interessats han de completar un formulari en línia i adjuntar el seu currículum, una fotografia actualitzada i un enllaç a un vídeo d’adreça. La inscripció es formalitzarà en realitzar el pagament de la matrícula.

Quotes

  • Estudiants actius: 300 €
  • Estudiants oïdors: 100 €

Els membres de la Societat Unió Musical Sta. Cecília de Guadassuar gaudiran d’un descompte del 50%.

Els participants accepten les bases del curs-concurse en formalitzar la seua inscripció. Per a més informació, es pot contactar a través del correu electrònic: cursdireccioguadassuar@gmail.com

Professorat i Formacions Musicals
El curs serà impartit pels professors Pablo Marqués Mestre i Rafa García Vidal, tots dos amb àmplia experiència en l’adreça de bandes. A més, comptarà amb la col·laboració de directors i compositors de renom com Samuel Pérez, Joan Carlos Civera, Juan B. Boïls, Josep Ribes Villalba i Carlos Pellicer, així com de la psicòloga Empar Climent.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES