La IX Edició de les Trobades de Direcció Orquestral es combina amb el Premi Internacional de Direcció Bilbao Musika

COMPARTIR:

Bilbao Musika es prepara per a acollir una nova edició de les prestigioses Trobades sobre Direcció Orquestral, que se celebraran del 7 al 10 de gener de 2025.

Este esdeveniment, ja consolidat com una referència en l’àmbit musical, té com a objectiu principal fomentar l’estudi i la pràctica de la direcció orquestral en formacions contemporànies, proporcionant als participants valuosos recursos tècnics i artístics per a perfeccionar les seues habilitats de direcció.

El mestre argentí Miguel Etchegoncelay, reconegut internacionalment, serà el docent convidat i president del jurat del Concurs ‘Premi Internacional de Direcció Bilbao Musika’, que se celebrarà en el marc d’estes trobades. Etchegoncelay, amb una vasta experiència a Europa, Amèrica Llatina i els Estats Units, aportarà el seu coneixement i trajectòria per a guiar als aspirants durant les sessions.

La convocatòria per a participar en el premi està ja oberta fins al 15 d’octubre de 2024.
Els interessats hauran d’enviar la seua sol·licitud per correu electrònic a Bilbao Musika, acompanyada del seu curriculum vitae, una còpia del DNI i el resguard de l’abonament de la inscripció. Aquells seleccionats tindran l’oportunitat de dirigir a la Banda Municipal de Bilbao en les classes pràctiques del curs, a més de competir en les fases semifinal i final del concurs, que se celebraran en el Conservatori Juan Crisóstomo d’Arriaga, amb accés lliure per al públic.

El guanyador o guanyadora del concurs serà nomenat director o directora convidada de la Banda Municipal de Bilbao per a la temporada 2025-2026, seguint el deixant de prestigiosos músics com Tobbias Haussig i Borja Romero.

L’esdeveniment culminarà amb un concert de clausura el 10 de gener de 2025 en el Conservatori Juan Crisóstomo d’Arriaga, on els tres finalistes dirigiran a la Banda Municipal en un programa que inclou obres de Franz von Suppé, Eugène Bozza, Juan E. Canet Todolí i James Barnes.

Les places per a participar en els tallers, que se celebraran del 7 al 9 de gener, també estan obertes fins a completar-se, i la inscripció es realitza per correu electrònic.

Per a més detalls sobre esta IX Edició de les Trobades d’Adreça Orquestral i el procés d’inscripció, es pot consultar el lloc web oficial de Bilbao Musika o contactar directament a través del correu amaiabilbao@bilbaomusika.eus.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES