Entrevistem a Amparo Esquerdo, presidenta de la UM Llíria, després del seu triomf en el Certamen Internacional de Bandes.

COMPARTIR:

La Banda Simfònica Va unir Musical de Llíria ha conquistat el primer premi en la Secció d’Honor del 136é Certamen Internacional de Bandes ‘Ciutat de València’, obtenint una puntuació de 364,5 punts. Este prestigiós reconeixement reafirma a l’agrupació com una de les més destacades i premiades en la història del certamen.

La Unió Musical de Llíria, dirigida per Vicente Balaguer Doménech, va interpretar el Pasdoble Eugenia López de Bernardo Adam Ferrero i l’obra lliure Concerto for Wind Orchestra de Ximo Tarín Micó. L’obra obligada d’esta edició va ser L’arbre blanc del compositor valencià Pere Vicalet.

Des d’Al Compàs hem entrevistat a Amparo Esquerdo, presidenta de la Unió Musical de Llíria, qui ha compartit amb nosaltres les seues impressions sobre este significatiu assoliment:

Al Compàs (AC): En primer lloc, felicitats per haver guanyat el premi de la Secció d’Honor en el Certamen Internacional de Bandes. Podria explicar-nos un poc sobre el que significa este premi per a la Unió Musical de Llíria i per a tu com a presidenta?

Amparo Esquerdo (AE): Moltes gràcies. Tots els premis, sens dubte, són molt importants, i després de diversos anys sense participar en el certamen de València, fer-lo de nou i haver tornat a guanyar és molt important. Tinga en compte que som la banda de música que més primers premis té del certamen de València. 

Per a mi, este èxit ha suposat molta alegria perquè a més ha sigut la merescuda recompensa dels nostres músics i músiques, amb el director Vicent Balaguer al capdavant, que han desenrotllat un treball incansable. Però també ha sigut un premi per a tots els integrants de la junta directiva, que han vist recompensat el treball realitzat. Tots estem molt contents i no diguem tots els molts socis i seguidors.

AC: Este certamen reunix una gran quantitat de bandes. Què creus que va ser el que va distingir a la Unió Musical de Llíria i us va portar a guanyar este certamen?

AE: Sense cap dubte, les cinc bandes participants en la Secció d’Honor van tindre una destacada intervenció. Des del meu punt de vista, la interpretació de la nostra Banda Simfònica va ser excepcional. A més, l’obra de lliure elecció que va compondre Ximo Tarín, un músic de la nostra banda, era de molt difícil interpretació, els nostres instrumentistes van demostrar el nivell d’excel·lència que posseïxen; sens dubte el jurat qualificador, així ho va entendre i #ací està el resultat.

AC: Som conscients que darrere d’este premi hi ha molta faena i dedicació. Podries compartir amb nosaltres com us vau preparar i quins aspectes van ser clau en l’èxit de la banda?

AE: Sí, hi ha hagut molta faena. Tots els integrants de la Banda Simfònica han posat tot el seu bon fer, s’han sacrificat acudint dia rere dia als assajos, sense reparar en quan acabaven, assajos parcials per cordes i de la banda al complet. Sens dubte la clau de l’èxit ha sigut el compromís de tots i no regatejar cap esforç i sacrifici, donant-lo tot.

AC: Haver guanyat este premi suposem que tindrà un impacte significatiu en la vostra Unió Musical. Com esperes que influïsca este reconeixement en el futur de la banda?

AE: Si que ha tingut molt d’impacte. Després de diversos anys sense participar en el certamen, hi havia molta expectació tant dels músics i músiques com dels socis i aficionats. Tots anàvem amb la il·lusió de tornar a portar el primer premi per a la nostra sala de trofeus i l’hem aconseguit. Quant al reconeixement, supose que els aficionats pensaran que hem tornat al certamen i hem tornat a guanyar, i això ens manté com la banda més guardonada en el certamen de València.

AC: Finalment, quin missatge t’agradaria enviar als membres de la banda?

AE: Són molts els músics i músiques que és la primera vegada que participen en este certamen i, tant ells com els més veterans, han experimentat eixa sensació única de pujar a l’escenari i competir amb altres agrupacions molt famoses, sentint que són els representants d’una societat centenària que és reconeguda a tot arreu pel seu acreditat historial. 

No vull deixar d’esmentar que l’èxit es deu a tots els components que han acudit, una vegada més, donant exemple i aportant la seua participació en esta Societat on es van formar. Tant els que dia a dia assistixen als assajos i actes de la banda, com els que són professionals en altres agrupacions musicals, siguen d’Espanya o d’altres parts del món i que es van iniciar en el món de la música en la nostra banda. Ells i elles fan honor al nostre nom: Unió Musical.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES