Un Concert amb 150 Músics Clausura la Tretzena Edició de Early Music Morella

COMPARTIR:

El festival va reunir més de 3.200 espectadors i va comptar amb la participació de prestigiosos músics internacionals.

Early Music Morella, el Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, va tancar la seua tretzena edició amb un multitudinari concert de clausura que va deixar una petjada inesborrable en els assistents. Celebrat del 19 al 25 de juliol, el festival va reunir més de 3.200 espectadors al llarg dels seus 12 concerts, 4 conferències, una taula de debat i diverses activitats.

L’espectacle final, titulat ‘La dansa de la mort’, va ser una celebració coral i festiva que va combinar cant gregorià, polifonia, percussió i dansa. El concert va comptar amb la participació dels Gaiters de Morella, Els Dimonis de Morella i 150 músics, inclosos professors i artistes. A més, més de 120 alumnes de països com Alemanya, Algèria, Xile, França, Itàlia, el Japó, Mèxic, Portugal i Suïsses, van tindre accés a una formació d’excel·lència especialitzada en música antiga.

L’esdeveniment es va dur a terme en el Convent de Sant Francesc i va ser el colofó perfecte per a una setmana plena de música i cultura. Sota el lema ‘Ritual’, la programació va explorar el món espiritual, les tradicions, els costums, la festa, la llegenda i el folklore. Esta edició va celebrar el 300é aniversari de l’òrgan de Turull i va precedir el 55é Sexenni de Morella. 

Les diverses propostes artístiques, educatives i socials del festival van ser rebudes amb gran entusiasme pel públic. Enguany, Early Music Morella va continuar el seu impuls cap a la internacionalització i va renovar el guardó de la certificació EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) per a 2024-25, atorgat per l’Associació Europea de Festivals (EFA). Este segell de qualitat reconeix als festivals que destaquen per la seua excel·lència artística i el seu impacte significatiu a nivell local, nacional i internacional.

Early Music Morella s’ha consolidat com un referent en la música medieval i renaixentista, no sols per la qualitat dels seus concerts i activitats, sinó també per la seua capacitat per a atraure a un públic divers i promoure la cultura i l’educació musical. Amb cada edició, el festival reafirma el seu compromís amb l’excel·lència i la internacionalització, oferint una experiència única tant per als participants com per als espectadors.

La tretzena edició de Early Music Morella ha sigut un rotund èxit i el concert de clausura va ser el fermall d’or que va tancar una setmana inoblidable, deixant a tots els presents amb el desig de tornar l’any vinent.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES