Llíria Celebra l’II Fòrum Internacional de Direcció

COMPARTIR:

Llíria acollirà la segona edició del Fòrum Internacional de Direcció ‘Llíria City of Music’ els dies 18 i 19 de juliol de 2024. Organitzat per la Regidoria de Cultura en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO), l’esdeveniment es durà a terme en el conservatori de la localitat i comptarà amb la participació de destacats professionals de la direcció i gestió musical de tota Espanya. 

El programa del 18 de juliol començarà amb una xarrada del president de AESDO i director artístic de la Banda Simfònica Municipal de València (BSMV), Cristóbal Soler, titulada ‘Per què l’existència de AESDO?’. A continuació, Joan Cerveró, director adjunt de Música i Cultura Popular del Institut Valencià de Cultura (IVC), oferirà la conferència ‘Les joves orquestres simfòniques en l’actualitat’. 

La jornada conclourà amb una taula redona que el seu temàtica girarà entorn de la direcció musical com a fenomen social en el segle XXI, amb la participació d’Ana Comesaña, directora acadèmica de la JONDE, el director d’orquestra Manuel Galduf i Joan Cerveró. 

El 19 de juliol, Andrés Lacasa, gerent de l’Orquestra Simfònica de Galícia i president de l’Associació Espanyola d’Orquestres Simfòniques, obrirà la jornada amb la conferència ‘Les orquestres simfòniques espanyoles en l’actualitat’. 

Seguiran les xarrades de Sonia Cano, gerent de la BSMV, sobre les bandes professionals municipals espanyoles; i de Manuel Tomás, director d’Estratègies i Projectes de l’Ajuntament de València, sobre les bandes amateurs de la Comunitat Valenciana. 

El fòrum culminarà amb una taula redona que se centrarà en analitzar la relació entre el món amateur i el professional de la música. En ella participaran Andrés Lacasa, Pedro Vicente, director de la Banda Primitiva, i Vicent Balaguer, director de la Va unir Musical de Llíria.

La regidora de Cultura, Mª José Llopis, va destacar que esta trobada representa una continuació del Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra que se celebra bianualment a Llíria, ciutat reconeguda com a Ciutat Creativa de la UNESCO. ‘Este fòrum és un magnífic espai per a compartir experiències en l’àmbit de la música’, va afirmar Llopis. 

A més, el Fòrum Internacional de Direcció inclourà una programació paral·lela de concerts:

El 18 de juliol a les 20.00 hores, la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE) actuarà en el teatre de la Banda Primitiva sota la direcció de Pablo González i amb la participació del violinista Francisco Fullana. El programa inclourà obres de Strauss, Saint-Saëns, Albéniz i Ravel. L’entrada és lliure fins a completar aforament. 

El 19 de juliol, a les 20.30 hores, l’Octet Sorolla oferirà el concert ‘Serenates Mozart’ en la plaça Partidors.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES