Carles Magraner: Acadèmic Numerari reconegut per l’Acadèmia de la Música Valenciana

COMPARTIR:

L’Acadèmia de la Música Valenciana és una associació sense ànim de lucre reconeguda per la Generalitat Valenciana que es dedica a la recuperació i internacionalització de la música valenciana, fomentant la investigació i la difusió a través de concerts i publicacions. 

Esta acadèmia va distingir el passat 3 de juliol al violagambista i director de Capella de Ministrers com a Acadèmic Numerari en una cerimònia celebrada en el Palau de la Música. Este reconeixement destaca la contribució de Magraner a la recuperació i difusió del patrimoni musical valencià. La cerimònia, celebrada a la sala Lucrecia Bori del Palau de la Música, va incloure un acte d’investidura i un concert oferit per Magraner i Robert Cases. 

Roberto Loras, president de la AMV, va subratllar la importància de la trajectòria de Magraner i de la formació que lidera, Capella de Ministrers, en l’escena de la música antiga: “Carles Magraner és una figura fonamental en la recuperació, difusió i defensa del nostre patrimoni musical, un llegat que hem de posar en valor”.

Magraner va expressar el seu agraïment per la distinció, destacant la importància de reivindicar i posar en valor el patrimoni musical valencià: “És un honor ser investit Acadèmic Numerari de l’Acadèmia de la Música Valenciana, distinció que han rebut grans figures de la música valenciana”. 

Amb més de 37 anys al capdavant de Capella de Ministrers, Magraner ha dirigit més de 1.700 concerts i produït 69 discos, portant la música antiga valenciana a escenaris de tot el món. La seua carrera ha sigut reconeguda amb múltiples premis, incloent-hi la Medalla d’Honor del Consell Valencià de Cultura pel seu treball en la recuperació de música vocal i instrumental. 

Capella de Ministrers, fundada en 1987, ha sigut elogiada per la seua alta qualitat interpretativa i la seua rigorosa investigació musicològica. La formació actuarà pròximament en països com Algèria, Suïssa, Portugal i Dinamarca, continuant la seua missió de difondre la música antiga a nivell internacional.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES