Debut triomfal de Jerónimo Castelló a l’Argentina

COMPARTIR:

El director d’orquestra castellonenca enlluerna en la seua primera actuació amb l’Orquestra Simfònica de la Universitat de Sant Joan.

El passat 14 de juny, el director d’orquestra Jerónimo Castelló va debutar a l’Argentina com a director convidat en l’Orquestra Simfònica de la Universitat de Sant Joan, que celebra el seu 50 aniversari. L’esdeveniment va tindre lloc en el famós auditori Juan Victoria, on més de 1000 persones van gaudir d’un concert exigent i memorable.

La vetlada va començar amb la interpretació de “Romeo i Julieta” de Piotr I. Tchaikovsky. L’orquestra va mostrar un ampli ventall de colors i una execució impecable, destacant els solistes de flauta, oboé, corno anglés i trompa. La direcció de Castelló va permetre una interpretació fluida i emotiva, que va captivar al públic des dels primers compassos.

El programa va continuar amb el “Concert per a violí” del compositor argentí Maurici Charbonnier, titulat “Humanitat”. La solista cubana Indira González, una de les concertinos de l’orquestra, va brillar en una obra carregada de romanticisme i lirisme. L’orquestra, sota la batuta de Castelló, va acompanyar amb precisió i sensibilitat, aconseguint una interpretació que va ressonar profundament entre els assistents.

L’última peça del programa va ser la suite nº2 de “Romeo i Julieta” de Serguei Prokófiev. L’orquestra va desplegar tot el seu potencial, passant de moments d’amor i eufòria a passatges esquinçadors i tràgics. Jerónimo va demostrar el seu mestratge en guiar a l’orquestra a través dels complexos moviments de la suite, tancant la vetlada amb una ovació càlida i prolongada del públic.

Hui, 27 de juny, a les set de la vesprada el director estarà a càrrec de la Funció Sociocultural de les Bandes de Música en el segle XXI celebrada a l’Hotel Iruña. Després, continuarà el seu gira pel país lartinoamericà com a director convidat de la Banda Simfònica Municipal de Mar del Plata.

A més, Castelló, qui ha impartit conferències sobre les bandes a la Comunitat Valenciana despertant gran interés entre els músics argentins, interpretarà en els seus concerts un repertori que inclou obres de compositors espanyols i valencians, al costat de la soprano Edith Villalba.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES