Joaquín Achúcarro conquesta el Festival de Piano Iturbi

COMPARTIR:

El llegendari pianista vasc enlluerna en el Palau de la Música al costat de l’Orquestra de València.

El passat 22 de juny, el Palau de la Música de València va ser l’escenari d’una jornada emocionant: el Festival de Piano Iturbi, on Joaquín Achúcarro, una llegenda viva del pianisme, va actuar al costat de l’Orquestra de València sota la direcció d’Álvaro Albiach. 

Als seus 91 anys, Achúcarro continua sent un referent mundial, havent realitzat gires per 61 països i col·laborat amb més de 400 directors. 

Este pianista, profundament vinculat a València des de la seua col·laboració amb José Iturbi després de la riuada de 1957, va interpretar el Concert per a piano i orquestra número 24 en do menor, K 491 de Mozart, i les Variacions simfòniques de César Franck. 

La interpretació va ser rebuda amb prolongats aplaudiments, i Achúcarro va obsequiar al públic amb un nocturn de Edvard Grieg com a bis. El concert va concloure amb la Simfonia número 1 en fa menor, opus 10 de Xostakóvitx, interpretada magistralment per l’Orquestra de València.

La combinació d’obres i l’excel·lència interpretativa de Achúcarro i l’orquestra van deixar una impressió duradora en el públic, que va omplir quasi per complet l’aforament del Palau de la Música.

El festival, organitzat per la Diputació de València, celebra la figura de Achúcarro, qui va agrair el càlid acolliment del públic valencià. Este esdeveniment subratlla la seua llarga i fructífera relació amb la ciutat i la seua contribució al món de la música.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES