El viatge cap a la primavera de la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV

COMPARTIR:

La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) comença la seua temporada 2024 amb tres concerts que li portaran a recórrer diversos punts de la geografia valenciana durant el mes de març, celebrats al voltant del Dia Internacional de la Dona.

La primera de les actuacions serà el pròxim diumenge, 3 de març (18.00 hores), a l’Auditorio Internacional de Torrevieja. Una setmana després, la formació visitarà la comarca del Comtat per a tocar en el Centre Cultural Polivalent de Muro d’Alcoi, el 9 de març (19.30 hores). Tancarà este periple el 10 de març (12.00 hores) a la Casa de la Cultura de Benimodo. Tots els concerts seran oberts al públic.

Després d’esta primera etapa, la Banda Simfònica de Dones de la FSMCV continuarà la seua temporada el 14 d’abril, quan participarà com a formació convidada en el XVI Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia.

El repertori planteja un viatge musical. «Comencem en una en un matí de primavera i acabarem en la Mesquita de Còrdova. El públic es quedarà amb ganes de més», planteja la seua directora, Sofía Zarzoso, qui debuta al capdavant de la unitat.

El programa musical estarà protagonitzat per compositores espanyoles i internacionals. S’interpretaran les obres Chelva, de Laura Beele; Bajo el puente de las palmas, de María José Belenguer; Odisea, de Sara Galiana; Las arenas de Nimes, d’Elvira Checa; D’un matin de printemps, de Lili Boulanger; Pink ribbon, de Marta Lozano; i La mezquita de Córdoba, de Julie Guiroux.

Tant la directora com les músiques de la formació remarquen la importància del projecte per a visibilitzar el paper de la dona en la música. «Fem visible que no hi ha instruments d’homes i dones, sinó que tots podem tocar qualsevol instrument», apunta Raquel Mateu, trompetista de la formació. «Visibilitzem el nostre projecte i l’obra de dones compositores», afig la clarinetista Neus Ordiñaga. 

Abans de la gira, la unitat s’ha concentrat per a assajar el repertori en l’Alqueria Julià. «Durant aquests dies es crea molta germanor, compartim històries molt boniques», explica la directora.

Fotos de Miguel Ángel Calvo / FSMCV

ALTRES NOTÍCIES