De La Artística de Chiva a triomfar a la dansa internacional: el salt d’Hugo García

COMPARTIR:

Els passats dies 16, 17 i 18 de febrer es va celebrar a Aranjuez l’Open Danse Amèrica 2024. En el Teatro Carlos II, Hugo García Rodrigo, un jove nascut a Chiva, es va alçar amb dos medalles d’or, una en clàssica i una altra en contemporani, i un premi al talent. Estes circumstàncies li han portat a passar a la final que se celebrarà a Miami, els Estats Units, entre els dies 25 i 28 d’abril. 

Descripción: C:\Users\Ricardo\Pictures\Hugo.jpg

El protagonista d’esta notícia va iniciar les seues classes de dansa als 5 anys a l’Escuela de Música y Danza Maestro García Navarro de la Sociedad Musical La Artística de Chiva. La seua professora Alina Blega va vore prompte el gran potencial que tenia el xic i li va impulsar a continuar els seus estudis de dansa en les acadèmies més prestigioses tant d’Espanya com de fora d’ella. Destaquem que Hugo va rebre algunes beques que el van ajudar a completar els seus estudis en el Jove Ballet de Catalunya, el Danse World Cup Spain (en Rapallo, Itàlia) i el Ballet und Tanzakademie Daniel Záboj (en Ausburgo, Alemanya), entre altres.

El jove ballarí ha obtingut reconeixements com el Premio Orbe 2022 en repertori clàssic, el bronze en el clàssic del Dance World Cup Spain 2022 i del concurs internacional Vaslav Nijinsky 2023. A més, l’any 2023 Hugo va tornar a participar en el Danse World Cup celebrat a Portugal, aconseguint una medalles de bronze, plata i una d’or en el Grup Clàssic.

C:\Users\Ricardo\Pictures\hugo.jpg

ALTRES NOTÍCIES