La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV comença la temporada amb ‘Carmina Burana’ a Les Arts

COMPARTIR:

La Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) comença la seua temporada anual tornant al Palau de les Arts. El pròxim diumenge 25 de febrer, a les 18.00 hores, la formació dirigida per Cristóbal Soler interpretarà Carmina Burana, de Carl Orff, juntament amb l’Escolanía de Nuestra Señora de los Desamparados i el Coro Universitario Sant Yago.

Cinc mesos després de tancar una exitosa gira per diferents ciutats d’Espanya, la Jove Orquestra Simfònica escometrà una de les partitures essencials del repertori en un escenari com l’Auditori de Les Arts. Abans, en la primera part del concert, interpretarà Así cantan los chicos, de Jesús Guridi, i l’estrena de la Marcha a la Real Senyera, del compositor J. M. Gómez de Edeta. 

Esta gran posada en escena permetrà reunir en un espectacle únic a més de 200 intèrprets, unint a l’orquestra de la FSMCV amb dos de les corals de major prestigi de València i les veus líriques de la soprano Saray García, el baríton Fernando Piqueras i el sopranista Rafael Quirant.

L’Escolanía de Nuestra Señora de los Desamparados és un dels cors infantils més importants del panorama nacional. Dirigida per Luis Garrido des de 1990, està composta per 41 xiquets en edats entre els 8 i els 13 anys i compta amb una intensa activitat concertística, tant en solitari com en projectes simfònic-corals i òperes, sent el cor infantil habitual tant del Palau de la Música com del Palau de les Arts.

Per altra banda, el Coro Universitario Sant Yago de València està compost en la seua majoria per estudiants i llicenciats d’universitats valencianes. Va ser fundat en 1968 i durant més de cinc dècades de trajectòria s’ha consolidat com una de les corals més importants de la Comunitat Valenciana. Des de 2008, el seu director titular és Pau De Luis Alba.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

«Per a la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV és un honor tornar a Les Arts i fer-ho amb una obra com Carmina Burana. Este concert servirà per a demostrar l’evolució d’una formació que s’està consolidant en el panorama estatal i que serveix per a mostrar, una vegada més, el gran talent que hi ha en les nostres societats musicals», exposa la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

Formada per una selecció de músics amb edats compreses entre els 16 i els 24 anys, la Jove Orquestra Simfònica és una de les línies estratègiques que la FSMCV duu a terme des de 2014. Va ser creada amb la direcció artística del mestre Cristóbal Soler, qui des d’este 2024 també porta la batuta de la Banda Simfònica Municipal de València.

La Jove Orquestra Simfònica reuneix una selecció de joves músics valencians en edat de formació, oferint-los l’oportunitat de complementar els seus estudis en un entorn semiprofessional, amb professorat especialitzat de reconegut prestigi, en diversos auditoris i treballant amb alguns dels millors directors orquestrals del moment.La temporada de la Jove Orquestra Simfònica s’emmarca en la línia de subvenció concedida a la FSMCV per part del Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), per a l’exercici 2023. Així mateix, compta amb el patrocini de Mapfre i la Fundació Vicky Foods.

ALTRES NOTÍCIES