Bétera es prepara per a acollir la III edició del Congrés Internacional de Trombó

COMPARTIR:

Arriba la tercera edició del Congrés Internacional de Trombó de Bétera. L’Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Cultura, ha posat en marxa els preparatius juntament amb els organitzadors d’este Congrés: el veí de Bétera Inda Bonet i el prestigiós grup de cambra Spanish Brass, així com en col·laboració amb el Centre Artístic Musical de Bétera. Esta tercera edició tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig a la Casa de la Cultura i en les instal·lacions cedides pel Consistori al CAM de Bétera, tal com han indicat este matí en la presentació d’aquest esdeveniment musical.

Mostrando 20240207_115746(0).jpg

«El Congrés va agafant força en el nostre municipi i es va consolidant en el panorama musical. El que ens anima a continuar organitzant esdeveniments d’aquest tipus que situen el nom de Bétera al mapa musical i que oferixen a la nostra ciutadania una gran oferta cultural», va apuntar l’alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, qui va presentar l’esdeveniment amb el regidor de Cultura, Manuel Chover i Inda Bonet.

Un fet que es reafirma amb l’èxit de participació de les edicions anteriors que, segons el regidor de Cultura «han aconseguit la participació de més de 300 participants entre les dos últimes edicions, la qual cosa ens permet gaudir de grans trombonistes a nivell nacional i internacional sense eixir del nostre municipi».

Novetats

En eixe sentit, cal destacar per a este 2024 la participació d’un dels ensembles de trombons més coneguts internacionalment, el New Trombone Collective, format pels principals trombonistes de les orquestres de Països Baixos, entre els quals destaca Jorgen van Rijen, trombó solista de la Royal Concertgebouw Orchestra i professor de l’Amsterdam Conservatory i Brandt Attema, professor de la University of Music in Karlsruhe (Alemanya) i membre de Nederlands Blazers Ensemble (Països Baixos). A més, durant este Congrés els assistents podran disfrutar del grup franc/belga Just for Fun, amb els quals tocarà de solista Antoine Ganaye, trombó solista de la Orchestre Philarmonique de Ràdio France i professor del Conservatoire National Superieur de Musique de Lió (França), Miguel Rivera (Puerto Rico), i grans representants del trombó del nostre país com són Juan Sanjuan, Miguel García Casas, Carlos Gil, Víctor Belmonte, Rafael Martínez Guillén, Víctor Gámez, i un llarg etcètera.

Mostrando _CartelConciertosGeneral_2024.jpg
Mostrando _Cartell mestres 2024.jpg

Com en anteriors edicions, els organitzadors Inda Bonet i Spanish Brass, esperen rebre més d’un centenar de participants, que durant estos tres dies inundaran les instal·lacions culturals municipals de Bétera i des d’ara mateix poden inscriure’s a través de la pàgina web del Congrés.

Este Congrés es dividirà entre classes magistrals, conferències, tallers, concerts i exposicions on estaran representades les més importants marques d’instruments, on presentaran els seus productes i novetats.

Així mateix, el Congrés tindrà a més de la part sènior, un apartat júnior, per a participants menors de 13 anys, que es realitzarà l’11 i 12 de maig i que posarà en valor als joves trombonistes, el futur d’este instrument.

Tres dies plens de música, convivència i aprenentatge que enriquixen la cultura musical de Bétera i els seus veïns.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES