Cultura, CaixaBank i la FSMCV celebren el VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

COMPARTIR:

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) celebren la sisena edició del Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

Amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dos orquestres guanyadores del VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i les dos que han obtingut la segona millor puntuació en cadascuna de les dues categories d’aquest certamen participen en el VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

El Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana consta de dos categories: Salvador Giner, per a orquestres d’entre 30 i 60 músics; i Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics. La seua sisena edició es va celebrar el diumenge 5 de novembre de 2023 a l’Auditori del Palau de les Arts de València.

Tant el concurs com el festival s’emmarquen en el programa CaixaBank Escolta València, que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l’activitat musical a la Comunitat Valenciana i que té en estos esdeveniments dos de les seues accions més importants.

Primer concert a Tavernes de la Valldigna

El primer concert se celebra el 4 de febrer, a les 12 hores, a l’Auditori de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna. Participen l’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, que és l’orquestra guanyadora de la categoria Salvador Giner del VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, i l’Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, que és la que va obtindre la segona millor puntuació en este certamen.

L’Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, amb la direcció Joan Antoni Bou Vayà, interpretarà la ‘Simfonia núm. 26 en re menor, Lamentatione’ de Joseph Haydn; ‘Iphigenia in Aulis’ (Obertura) de C.W. Gluck, i ‘Forrest Gump Suite’ d’Alan Silvestri, amb arranjaments de Calvin Custer.

A continuació, l’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, amb la direcció de Ximo Arias Botias, interpretarà l’‘Obertura’, de Ximo Arias Botias, obra encarregada per la Diputació de València per al projecte ‘ARA, sons d’infància’, i ‘Simfonia Simple’ de Benjamin Britten.

Segon concert a Llíria

El segon concert se celebrarà el 17 de febrer, a les 19.30 hores, en el Teatre Banda Primitiva de Llíria. Participen l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria, que és l’orquestra guanyadora en la categoria Martín i Soler del VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, i l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Artística Manisense de Manises, que és la que va obtindre la segona millor puntuació en el certamen.

L’Orquestra Simfònica de la Societat Musical l’Artística Manisense de Manises, amb la direcció de Joan F. Miquel Zanón, interpretarà el pasdoble ‘Suspiros de España’ d’Antonio Álvarez Alonso; una selecció de suites de ‘Carmen’ de Georges Bizet, i la ‘Marxa Eslava en si bemoll menor, Op. 31’, de Piotr Illich Txaikovski.

A continuació, l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria, amb la direcció de Juan José Aguado Baena, interpretarà ‘Concierto para dos trompetas y orquesta de cámara’ de Francesco Manfredi, amb els solistes Miguel Cerezo Gil i Josep Alamà Martínez. Amb la direcció de Manuel Galduf, l’orquestra interpretarà ‘Sinfonía Sevillana’ de Joaquín Turina.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES