Les societats musicals de l’Horta Nord celebren la seua primera Gala de la Música

COMPARTIR:

Dissabte 27 de gener va tindre lloc a l’Auditori de Rafelbunyol la I Gala de la Música de l’Horta Nord. L’esdeveniment va ser organitzat per la comarca de l’Horta Nord de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

La gala va servir per a premiar a músics, directors, directius, personalitats de l’àmbit cultural, social, polític, mitjans de comunicació i institucions que aposten decididament per mantenir, impulsar i desenvolupar la cultura musical valenciana.

Estos premis de la Gala de la Música de l’Horta Nord són el resultat d’un procés que van iniciar les mateixes societats musicals de la comarca, aportant propostes de figures i col·lectius que mereixen este reconeixement. Un jurat format per experts de diferents àmbits de la música ha dirimit la llista final de premiats.

«Comptem amb una nòmina de veus amb diversitat de procedències, idees, generacions i contextos que, en conjunt, representen la realitat plural i compromesa del nostre col·lectiu. Pensem que este esdeveniment llança un missatge sobre la importància de les societats musicals i la vocació altruista que implica formar-ne part», apunta el president comarcal de FSMCV a l’Horta Nord, Gabriel Garcia.

Els premiats de la I Gala de la Música de l’Horta Nord són:

Premi al compromís i dedicació a la música – Premi al músic/a, directiu/va més longeu en actiu a José Gimeno, conegut com a Pepe el Seno d’Albuixech.

Premi al compromís i dedicació a la música – Directiu/va de Societat Musical a Pablo Encinas López, expresident de la Unió Musical de Massamagrell.

Premi al compromís i dedicació a la música – Premi al músic de Societat Musical a Xavier Biosca Taronger d’Alfara del Patriarca.

Premi al mèrit acadèmic – Grau Mitjà a Marc Andreu Cueves de Paterna.

Premi al mèrit acadèmic – Grau Superior a Carles Civera Moratalla de Massamagrell.

Premi al mèrit musical – Direcció musical a Miguel Castillo Montalt de Puçol.

Premi al mèrit musical – Direcció d’Escola de Música a Jesús Orón García de Rafelbunyol.

Premi al mèrit musical – Creació musical a Eduard Nogueroles d’Alboraia.

Premi al suport a la música – Institucional a l’Ajuntament de Foios.

Premi al suport a la música – Mitjà de comunicació a Al Compàs de la
FSMCV.

A l’acte també es va convidar i retre tribut a tots els ajuntaments de la comarca, per la seua col·laboració al llarg d’aquests anys amb les seues respectives societats musicals.
L’Horta Nord compta amb 27 societats musicals, amb localitats que sumen més d’una agrupació, conformant un exemple de com el col·lectiu vertebra el nostre territori.

Les imatges de tots els premiats es poden vore al perfil de Facebook de la comarca de l’Horta Nord de FSMCV.

ALTRES NOTÍCIES