Enrique Montesinos Parra dirigirà la Jove Banda Simfònica de la FSMCV durant 2024

COMPARTIR:

El director alacantí Enrique Montesinos Parra (Ibi, 1987) portarà la batuta de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). Així ho ha decidit la junta directiva de l’entitat per a un càrrec que es renova anualment. Montesinos agafa el relleu de Rafa Grau, titular de la formació durant l’últim any natural.

El nou director de la unitat de la Federació és actualment titular de l’Orquestra i Banda Simfònica de la Societat Musical Primitiva Setabense i de la Unió Musical de Quart de Poblet. A més, desenvolupa una faceta com a professor de Direcció en el Conservatori Superior de Castelló de la Plana.

Al llarg de la seua carrera, Montesinos ha dirigit a agrupacions com la Corporación Musical Primitiva de Alcoy, l’Agrupació Artístico Musical El Trabajo de Xixona o l’Ateneu Musical de Cocentaina, entre altres. També ha portat la batuta de la banda i cor del Conservatori Superior de Múrcia, així com l’Orquestra de l’Akademia de Poznan. La seua experiència també inclou la direcció de les bandes simfòniques de Infantería Marina del Tercio de Levante a Cartagena i del Conservatori de Sant Vicent del Raspeig.

En 2018 va ser seleccionat director assistent en pràctiques per a liderar l’Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia. Durant la seua formació va arribar a dirigir la Berliner Symphoniker, gràcies a una invitació especial de Romolo Gessi i Lior Shambadal. Un dels moments més destacats en la seua emergent trajectòria es va produir en la seua actuació en el teatre d’òpera d’Alger, al costat de l’Orquesta de Cámara Casa Mediterráneo.

Més enllà de la seua carrera en la direcció orquestral, Montesinos ha desenvolupat un vessant com a compositor, creant un bon nombre d’obres per a banda simfònica.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV

El nou destí de Montesinos, la Jove Banda Simfònica de la FSMCV, és una formació d’alt rendiment que es va constituir de manera oficial en 2001. És una mostra del fenomen social, educatiu i cultural, únic en el món, que representen les societats musicals de la Comunitat Valenciana. Està composta per una selecció de 80 joves músics d’entre 18 i 28 anys, amb estudis superiors, procedents de les societats musicals de tota la Comunitat, com a mostra de la vertebració territorial pròpia d’aquest moviment.

Concebuda com un projecte artístic i pedagògic, la formació promociona i fa costat als seus intèrprets amb classes magistrals i de perfeccionament amb professorat de reconegut prestigi estructurades en diverses trobades pedagògiques a l’any. Els objectius són ampliar, desenvolupar i perfeccionar la formació musical per a fomentar el talent dels joves músics valencians i facilitar el seu accés a les formacions professionals. En paral·lel a esta cuidada labor formativa, les trobades representen al mateix temps una important convivència social per als joves músics, convertint-se així en un projecte integral de formació i una primera aproximació a l’àmbit professional.

Des de la seua creació, la Jove Banda Simfònica ha gravat més d’una dotzena de treballs discogràfics i ha participat en concerts d’àmbit nacional i internacional, com entre altres, el certamen World Music Contest de Kerkrade (Holanda) i el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, en el qual ha sigut convidada en diverses ocasions. Al llarg de la seua trajectòria, la formació ha realitzat també concerts i col·laboracions amb altres formacions, establint sinergies amb diferents agrupacions musicals i nous repertoris. 

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES