El Palau de la Música de València acull l’Excel·lència Trombonística amb els solistes Ximo Vicedo, Jordi Berbegal baix la batuta de Pere Vicalet amb l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla

COMPARTIR:

La majestuosa Sala Iturbi del Palau de la Música de València es prepara per vibrar amb una experiència musical única el proper diumenge 21 de gener a les 18:30h. El concert anomenat “Remembrances” marcarà l’inici de l’any de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, que interpretarà obres de gran exigència artística sota la batuta del seu director, Pere Vicalet.

La primera part del concert començarà amb el pasdoble poc convencional, Algo muy diferente de Manuel Carrascosa, qui enguany celebra el seu 40è aniversari. I tot seguit, tindrà lloc l’estrena al país de l’obra del compositor Johan de Meij, Two-Bone Concerto. En esta ocasió, es contarà amb la participació destacada dels virtuosos del trombó Ximo Vicedo, trombó solista de l’Orquestra Simfònica de Radio Televisió Espanyola, i Jordi Berbegal, trombó solista de l’Orquestra del Gran Teatre de l’Òpera del Liceu de Barcelona. Aquesta obra combina lirisme i espectacularitat, oferint un diàleg magistral entre els dos trombonistes i l’acompanyament de la banda.

La segona part del concert continuarà amb la interpretació de L’arbre blanc, la primera i única creació original per a banda del multidisciplinar artista digital, compositor i director Pere Vicalet, actualment professor de Tecnologia Musical a l’especialitat de Sonologia al Conservatori Superior de Música de València Joaquín Rodrigo. Es tracta d’una obra basada en la llegenda ocorreguda durant la Guerra de la Independència al poble de Gata de Gorgos d’Alacant.

A més, cal destacar que aquesta obra ha estat seleccionada pel Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València 2024 en la Secció d’Honor i que continua obert encara el període d’inscripció per a aquells que vulguen participar. El certamen es celebrarà els dies 18, 19, 20 i 21 de juliol de 2024. Pel que fa a l’obra, un tret distintiu n’és la disposició dels músics, els quals es desplegaran espacialment en dues agrupacions enfrontades per simular la batalla.

El concert culminarà amb un pasdoble especial per a l’agrupació que s’anomena Arranc Daurat d’Iñaki Lecumberri Camps. Es tracta d’un recent encàrrec fet per la mateixa agrupació dedicat als músics més veterans de l’Agrupació Musical Santa Cecília de Castalla, que celebren amb aquesta obra els seus 50 anys de dedicació a la banda.

Remembrances és un concert extraordinari amb la participació del dos trombons solistes de renom internacional com són Ximo Vicedo i Jordi Berbegal, així com també del director-compositor Pere Vicalet i l’Agrupació Santa Cecília de Castalla. L’entrada serà gratuïta fins a completar aforament, amb la possibilitat d’adquirir les entrades presencialment a les taquilles del Palau o en línia el mateix dia 21 de gener abans de les 18:30h.

ALTRES NOTÍCIES