L’Artística de Chiva dedica el concert de Nadal a la seua generació daurada de 1973

COMPARTIR:

En la vesprada de Nit de Nadal, L’Artística de Chiva va oferir a tot el municipi en general el seu últim concert de l’any, omplint el Cinema-Teatre Astoria. El concert es va iniciar amb el reconeixement als educands de 1973, aquells músics que van entrar a formar part de la banda fa 50 anys: un grup de músics que va nodrir de joventut a la banda, labor del director Domingo Vela Alcaina, qui a més va compondre un pasdoble que que homenatjava aquesta generació, titulat Educandos del 73.

La societat musical ha volgut reconéixer aquells 15 músics que van donar un impuls a la formació. Este reconeixement va constar de dos parts. La presentadora de l’acte, Guadalupe Martínez, els va anar cridant perquè pujaren a l’escenari i el president de l’agrupació els va imposar la insígnia d’or; també a la filla de Domingo Vela. La banda, amb el seu actual director al capdavant, Vicente Reche Ruiz, va interpretar el tema compost per Vela.

El concert va continuar amb la interpretació d’obres de Frank J. Cogollos, Ferrer Ferrán i Maurice Jarré.    Seguidament es va entrar en una part més nadalenca, unint-se la Coral Virgen del Castilloo i els alumnes més joves de l’Escuela de Música Danza. Junts van interpretar Cristmas Morning de Saül Gómez Doler i Suite Comercial Nadalenca de J. B. Álvarez. Com a final del concert, la banda va interpretar La marxa Radetzky, acompanyada de palmes del públic.

ALTRES NOTÍCIES