Les beques CaixaBank arribaran a 585 estudiants de les societats musicals de la Comunitat Valenciana en la seua desena edició

COMPARTIR:

El programa de beques CaixaBank dirigides a l’alumnat de la xarxa de centres educatius de les societats musicals arriba enguany a la seua desena edició ajudant econòmicament a un total de 585 estudiants de 178 entitats pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Este programa de beques, que per al curs 2023-2024 compta amb una dotació econòmica de 255.000 euros, aportats per l’entitat financera, beneficiarà a 185 alumnes de la província d’Alacant, 363 de València i 37 de Castelló, en una edició que ha rebut enguany un total de 1.628 sol·licituds.

La convocatòria anual de beques és una de les línies del projecte ‘CaixaBank Escolta València’, que té com a principal finalitat fomentar entre els més menuts l’estudi de la música i incentivar a tot l’alumnat a seguir els seus estudis musicals amb independència de la seua condició econòmica.

Des de la posada en marxa de la primera edició d’este programa, en el curs 2014-2015, ja s’han beneficiat un total de 7.685 estudiants de música. CaixaBank ha invertit 3,2 milions d’euros en el programa durant esta dècada, mostrant el seu compromís amb un dels trets més identificatius de la cultura de la Comunitat Valenciana com és la música, i donant suport a la important labor educativa que desenvolupen les societats musicals de la Comunitat Valenciana, declarades Bé d’Interés Cultural (BIC) per part de la Generalitat Valenciana, Manifestació representativa del Patrimoni Cultural Immaterial per part del Govern d’Espanya, i Recurs Turístic de primer ordre.

Criteris de selecció

Esta convocatòria de beques ha estat oberta a tot l’alumnat de la xarxa de centres educatius de la FSMCV matriculat per al curs 2023-2024. Com en edicions anteriors, els estudiants becats comptaran amb un import individual màxim del 90% del total abonat per la matrícula i les assignatures de les quals estiguen matriculats, amb un límit de 500 euros per persona i beca.

Les bases de la convocatòria han sigut realitzades atenent criteris acadèmics, econòmics i socials amb l’objectiu de facilitar ajudes a les famílies amb menys recursos de la Comunitat Valenciana. Respecte a les ràtios econòmiques, es posa l’atenció als nivells de renda de l’últim exercici per part de la unitat familiar, prioritzant aquelles sol·licituds amb menors ingressos, al mateix temps que s’incrementarà la puntuació a les candidatures que disposen d’un compte en CaixaBank.

Finalment, quant als aspectes socials, es tenen en compte circumstàncies com si es requereix de desplaçament a una altra localitat per a assistir als estudis de música, si té alguna discapacitat o si pertany a una família nombrosa o monoparental.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES