Sara Galiana guanya el Concurs Europeu de Composició de Dones amb l’obra ‘Fantasy’

COMPARTIR:

Sara Galiana ha guanyat el Concurs Europeu de Composició de Música de Banda feta per Dones amb l’obra Fantasy. Esta competició ha nascut d’un projecte Erasmus+, obert a tota Europa, que el Centre Instructiu Musical (CIM) de Benimaclet (València, Espanya) impulsa amb la Banda Musicale Città di Stafolo (Itàlia), la Sociedade Musical e Recreativa Obidense (Portugal) i amb la federació Association pour la Promotion dones Sociétés d’Art Musical (Bèlgica) des de 2022.

La compositora valenciana, que ha guanyat concursos com el ISA Bronze Awards de Los Angeles i ha treballat als EUA i Europa en els Premis Óscar, pel·lícules i sèries com Star Wars, Frozen o Els Simpson, videojocs i bandes sonores, ha agraït el premi al jurat.

La composició guanyadora, amb una duració aproximada de sis minuts, “està inspirada en les parades o desfilades dels parcs temàtics de Disney”, indica Galiana, que assegura que “és una obra de caràcter optimista, triomfal i festiu amb un ritme enèrgic que convida a l’audiència a emocionar-se, a somiar i a inundar-se d’eixe positivisme que la música transmet en cada nota”.

Al concurs es van presentar obres de compositores d’Espanya i Itàlia i el jurat va triar les dues finalistes el mes d’octubre passat que es van interpretar en un concert oferit per la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet el passat 25 de novembre. El jurat, després de les deliberacions, va atorgar el primer premi a Fantasy de Sara Galiana (Espanya) dotat amb 2.000 euros, i el segon a Sinestèsia d’Angela Ciampani (Itàlia) amb 700 euros, que també va obtindre el premi del públic (400 euros) amb les votacions presencials i en línia realitzades.

Els membres del jurat, format pels directors de les quatre societats musicals: Òscar Vidal, Joana Sá, Samuele Faini, Jean-Marie Xhonneux; han valorat l’originalitat i qualitat compositiva de les obres, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades per bandes de música no professionals. Les puntuacions han tingut en compte el valor creatiu i innovador i el nivell artístic i tècnic.

Sara Galiana ha manifestat que “ha sigut una gran alegria guanyar aquest concurs fruit d’un magnífic projecte”. La música subratlla que “vull agrair a les entitats organitzadores la posada en marxa d’aquesta interessant iniciativa que ajudarà a visibilitzar el treball de les compositores contemporànies i servirà per a reivindicar el treball de les creadores que ens han precedit i han sigut silenciades al llarg de la història, tant en les programacions dels auditoris com en els estudis musicals”.

ALTRES NOTÍCIES