La Unió Musical Alqueriense publica el seu nou CD: ‘Compositores Valencianes per a Banda’

COMPARTIR:

La Unió Musical Alqueriense ha publicat el seu nou CD, Compositores Valencianes per a Banda. La Marxa del Rei Barbut de Matilde Salvador, Bajo el Puente de las Palmas de Mª José Belenguer, Presentimientos d’Isabel Latorre, Stachel d’Amparo Edo, Stonage de Sara Galiana i Ángeles y Demonios de Raquel Sánchez, són les peces musicals que formen part d’este gran projecte reivindicatiu.

A la presentació del disc, el passat mes de novembre, la musicòloga Sakira Ventura va explicar que l’àlbum pretén visibilitzar el treball de les compositores locals, a més de donar veu a les produccions bandístiques de les compositores valencianes. «Al final, els joves músics de la Comunitat Valenciana, han de saber què ha passat amb eixa meitat de la població la música de la qual no està sonant, no està representada», va recalcar Ventura.

La directora de la Unió Musical Alqueriense, Lidón Valer, va agraït el gran treball de tots i cadascun dels músics que han dut a terme aquest projecte, a més de les compositores per deixar a les mans de la banda els seus treballs més preuats i significatius. Sara Galiana, autora de Stonage, va afegir emocionada: «Em vau donar un dels moments més bonics de l’any».

De la mateixa manera, Isabel Latorre, compositora de Presentimientos, va explicar que projectes com este són «molt necessaris i emocionants». Per això, no va dubtar ni un segon a fer d’esta obra, composta originalment per a orquestra, una obra per a banda amb la qual reivindicar la presència de les dones a través dels seus moviments inspirats en el poema feminista de Gloria Fuertes.

El president de l’agrupació musical, Javier Lara, també va voler donar les gràcies a tots els participants i autoritats que han ajudat a dur a terme aquest projecte. La Unió Musical Alqueriense és una banda amateur, en la que els seus integrants no es dediquen principalment a la música, però sí els acompanya al llarg del seu dia a dia. Per això, Lara va subratllar que «sense bandes no hi hauria música».

Aquelles persones que volen el CD han de contactar amb la UM Alqueriense al següent correu: uniomusicalalqueriense@gmail.com

ALTRES NOTÍCIES