El President Carlos Mazón entrega els Premis Euterpe-Ángel Asunción de la FSMCV

COMPARTIR:

El President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, i la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, van lliurar la passada setmana els guardons dels Premis Euterpe-Ángel Asunción, que cada any concedeix la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV). 

L’acte es va celebrar, com és tradició, en el Palau de la Generalitat i en el dia de Santa Cecilia, patrona de tots els músics, i va comptar també amb la presència de la Presidenta de Les Corts, Llanos Massó, membres del Consell com el Vicepresident Primer i Conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; el Conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; juntament amb diputats i altres autoritats. 

Els Premis Euterpe-Ángel Asunción compleixen la seua vint-i-quatre edició reconeixent anualment a persones, entitats i iniciatives que destaquen en l’art musical, bandístic o orquestral, així com en altres manifestacions musicals d’interès.

A partir d’esta edició, a més, la denominació dels premis inclou el nom de l’històric president Ángel Asunción, membre fundador de FSMCV, com a homenatge pòstum. 

«La dedicació a la música forma part del patrimoni cultural i de la identitat col·lectiva de la Comunitat Valenciana. Esta riquesa patrimonial s’ha de cuidar, perquè és un senyal d’identitat i un tresor únic i inigualable. Agraïm a la FSMCV per la seva dedicació i esforç en la celebració d’aquests premis i ens comprometem a fer un pas endavant en la celebració del XXV aniversari dels guardons», va manifestar el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón.

«Ningú millor que Ángel Asunción, la vida del qual ha estat entregada a les societats musicals i sempre de manera altruista, per a donar nom a aquests reconeixements. Els nou premiats comparteixen aquests valors que ens identifiquen com a col·lectiu, per això aquests guardons visibilitzen tot el que les nostres societats musicals aporten a la societat. Tots ells són referents, dins i fora del nostre àmbit», va apuntar la presidenta de FSMCV, Daniela González.

Premis Euterpe-Ángel Asunción 2023

Els Premis Euterpe reconeixen la dedicació en les societats musicals durant tota una vida. Tres músics han rebut enguany aquest especial tribut: José Gimeno Gil, músic amb 80 anys de dedicació a la seua societat musical, el Centre Eslava d’Albuixec; Manuel Sanchis Jordà, clarinetista de la Unió Musical de Muro amb 68 anys de dedicació; i Bartolomé Catalá Salines, del Centre Artístic Musical de Xàbia, amb una trajectòria de 65 anys també com a intèrpret i directiu. Tots ells continuen en actiu en les seues societats musicals.

També es guardona a les societats musicals que més activitat federativa desenvolupen al llarg de l’any. En 2023 el premi a la participació ha recaigut en l’Agrupació Artística Musical de Dénia, la banda de la qual ha inaugurat i clausurat l’acte amb una actuació musical.

La FSMCV també premia a aquelles agrupacions que destaquen en valors com la inclusió social. En aquesta edició, el guardó ha estat per a l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, que des de 2020 treballa amb tallers musicals dirigits a facilitar la integració d’alumnes d’associacions dependents dels Serveis Socials de l’ajuntament de Llíria, apostant per un model educatiu inclusiu on tots aprenen junts. 

A més, la Federació ha reconegut a l’Ajuntament d’Alginet amb el Premi Euterpe a la institució o empresa, pública o privada, per la seua col·laboració amb la Societat Artística Musical d’Alginet per a secundar amb recursos públics a la societat musical i el desenvolupament cultural del municipi.

Finalment, ha concedit tres premis extraordinaris. En primer lloc al dibuixant Paco Roca, per la seua contribució al col·lectiu creant el primer còmic de la col·lecció Les societats musicals en clau de còmic.

També a la Fundació Vicky Foods pel seu suport al moviment artístic, educatiu i social que representen les societats musicals a través de projectes com el Campus Musical Vicky Foods per a joves músics, o la seua col·laboració amb la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV. Pel seu suport a la trajectòria de la jove formació i l’aposta l’impuls dels músics valencians, també s’ha reconegut a Mapfre España Compañía de Seguros y Reaseguros, S. A.

Foto de Nelohagen.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES