La Banda de Benissa homenatja grans novel·les universals en el concert ‘Literamúsica’

COMPARTIR:

Com cada novembre, el segon cap de setmana de la celebració dels músics de la Societat Lírica i Musical de Benissa s’inicia amb el concert, que enguany porta per nom Literamúsica, atés que aconsegueix fusionar la literatura i la música en un únic concert que posarà de manifest la il·lusió i la constància dels membres de l’associació.

Com cada any, el concert començarà amb un pasdoble simfònic. L’obra serà Carmesina, del compositor de Chiva, Manuel Morales. Este està inspirat en l’obra més significativa de la literatura valenciana, Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell. En segon lloc, l’agrupació interpretarà diverses peces de The Lord of the Rings, banda sonora escrita per Johan de Meij i basada en el llibre de Tolkien.

Seguidament, interpretarà la banda sonora de l’obra més representativa de la literatura castellana: Don Quijote de la Mancha. Es tracta d’una obra simfònica del mestre Ferrer Ferran de l’any 2004. La peça descriu anècdotes de Don Quijote. Xavier Estupiñá Pastor posarà veu al protagonista.

En quart lloc, l’agrupació musical farà disfrutar de la simfonia The Odyssey, obra del compositor americà Robert William Smith, escrita en 1989, que plasma el clàssic d’Homer. Per a concloure el concert, l’agrupació interpretarà Libertadores, poema simfònic del mestre novelder Óscar Navarro, compost en 2010 i en les revolucions llatinoamericans de Simón Bolivar i José de San Martín.

El públic general pot aconseguir la seua entrada per tan sols 5 € el dia 16 de novembre en l’antiga llibreria Arlandis, de 17 h a 20 h.

ALTRES NOTÍCIES