L’orquestra de la SM La Primitiva de Rafelbunyol estrena una obra de Carlos Fontcuberta a la XI Edició del RafelFestival

COMPARTIR:

El passat diumenge, 5 de novembre, a l’Auditori de Rafelbunyol, l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, amb la batuta del seu director Pablo Marqués Mestre, va oferir l’estrena absoluta de l’obra de Carlos Fontcuberta Tout un monde qui parle bas per a violoncel i orquestra amb el solista de l’orquestra de València, Iván Balaguer, al violoncel. Es tracta d’una obra d’encàrrec del RafelFestival finançat per l’IVC.

L’actuació estava emmarcada dins de l’onzena edició del RafelFestival, una cita ineludible per a tots els amants de la música contemporània, que dirigeix el catedràtic de Tecnologia Musical del Conservatori Superior de València, Miguel Àngel Berbis, compositor de l’última peça del concert, Artifici. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Rafelbunyol i l’Institut Valencià de Cultura.

S’interpretà també l’obra d’un altre valencià, Voro Garcia, Ombra di suono nella memoria per a quartet de corda i la Chamber Symphony n. 4 op. 74 de Darius Milhaud.

El concert va ser tot un repte per als músics de l’orquestra. Un programa de dificultats extremes amb un repertori contemporani poc comú. Iniciatives com esta normalitzen el llenguatge més modern de la música en les orquestres de les societats musicals.

Tant l’obra de Voro García com l’obra de Carlos Fontcuberta exploren llenguatges minimalistes amb la construcció d’atmosferes sonores utilitzant tècniques esteses dels instruments de tota l’orquestra. Així mateix, en l’obra de Miguel Àngel Berbis, la inclusió i coordinació de sons electroacústics i projecció també va ser un repte per als intèrprets.

ALTRES NOTÍCIES