Les orquestres simfòniques de la SIUM de Tavernes de la Valldigna i la Primitiva de Llíria guanyen el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres

COMPARTIR:

L’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna i l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria són les guanyadores del ‘VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’ que es va celebrar el passat diumenge a l’Auditori del Palau de les Arts de València.

La formació de Llíria es va imposar en la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics; mentre que l’orquestra de Tavernes de la Valldigna va guanyar en la categoria Salvador Giner, per a formacions d’entre 30 i 60 músics.

Organitzat per CaixaBank, l’Institut Valencià de Cultura i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el concurs s’emmarca en el programa ‘CaixaBank Escolta València’, que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l’activitat musical a la Comunitat Valenciana i que té en este certamen una de les seues accions més importants.

En l’acte de lliurament dels premis van participar el director general de Cultura, Sergio Arlandis; la directora territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García; la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González; el director general de l’IVC, Abel Guarinos; la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; el vicepresident artístic de la FSMCV, Manuel Muñoz, i el vicepresident educatiu de la FSMCV, Remigi Morant.

En la categoria Salvador Giner, també ha actuat l’Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, sota la direcció Joan Antoni Bou Vayà.

Per la seua banda, en la categoria Martín i Soler també van participar l’Orquestra de la Societat Musical l’Artística Manisense, sota la direcció de Joan F. Miquel Zanón, i l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Torrent, sota la direcció de Rafael Ortí Martínez.

S’ha concedit un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros per a les orquestres guanyadores. Així mateix, les orquestres participants han rebut una col·laboració de 2.000 euros en la categoria Salvador Giner i de 2.500 euros en la categoria Martín i Soler, al costat d’un diploma acreditatiu de la seua selecció per a participar en el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

A més, el jurat ha concedit un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories. Tots els premis han sigut entregats íntegrament per l’entitat financera.

Premis a la direcció

El premi a la millor direcció en la categoria Salvador Giner ha sigut per a Manuel Godoy, director de l’Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, i en la categoria Martín i Soler ha sigut per a Juan José Aguado Baena, director de l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria.

El jurat d’esta edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres ha estat format per Virginia Martínez Fernández, Cristóbal Soler Almudéver i Javier Sapiña García. L’acte ha sigut conduït per la presentadora Laura Grande.

VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

Vinculat al concurs i amb la finalitat d’estimular el moviment orquestral valencià, les dues orquestres guanyadores del concurs i les dues que han tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc en les capitals culturals 2023 de la Comunitat Valenciana.

ALTRES NOTÍCIES