Una biografia recupera la figura de José Antonio Valls Subirats: compositor i director de l’AM Ciutat de Benicarló 

COMPARTIR:

Publicacions de la Universitat de València ha editat la biografia Aproximació a la vida i obra de José Antonio Valls Subirats (1958-1983), sobre el músic d’Alcanar que va morir prematurament abans de poder desenvolupar la seua prometedora trajectòria com a compositor, director, intèrpret i docent. Durant la seua intensa trajectòria, Valls Subirats va arribar a ser director de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló. El llibre és obra d’Héctor Tarín, concertista de piano i orgue, i Doctor en Història de l’Art.

El llibre, a mode d’homenatge, analitza la figura de Valls Subirats des d’un punt de vista biogràfic, però també com a acadèmic i professional, estudiant la seva producció per determinar les característiques que el defineixen com a compositor, els seus recursos creatius i els seus lligams amb músiques com el jazz. Així mateix, s’analitza el seu corpus creatiu per tant de determinar la seua transcendència i les seues característiques com a compositor.

La publicació pretén ampliar i completar el màxim possible tot allò concernent a la vida i obra del músic, que va morir als 24 anys d’edat com a conseqüència d’un accident de cotxe. La biografia es complementa amb Edició digital de les composicions i transcripcions musicals de José Antonio Valls Subirats (1958-1983), una compilació de partitures que enriqueix i complementa la biografia, amb sis composicions i tres transcripcions.

ALTRES NOTÍCIES