Coneixem de prop els reptes d’Arantxa García Alcina, nova presidenta d’Els Ports-Alt Maestrat

COMPARTIR:

Acaba d’estrenar-se en el càrrec com a nova presidenta comarcal de la FSMCV al capdavant d’Els Ports-Alt Maestrat. Tot i no tindre un passat musical en la seua família, la passió i el coneixement per la nostra música van arribar per a quedar-se. A penes unes setmanes després de la seua estrena, la coneixem més de prop.

Al Compàs: D’on li ve la música a Arantxa García?

Arantxa García: La veritat és que, encara que sona estrany a la terra en què vivim, a la meua família no hi ha cap vinculació amb la música. L’escola de música d’Albocàsser anava per les escoles de l’Alt Maestrat donant-nos informació sobre com apuntar-nos a solfeig, i els meus pares em van preguntar si volia provar. I així va ser. Després ha anat tot rodat i no imagine hui per hui la meua vida fora del món de la música.

AC: Què suposa el nou repte al capdavant del moviment musical del Ports-Alt Maestrat?

AG: Com és ben sabut les comarques dels Ports i Alt Maestrat están molt maltractades pel que fa a despoblament. El meu objectiu principal és fer que els més joves, encara que no visquen durant la setmana al poble, s’inicien en les nostres escoles de música i continuen amb els seus estudis musicals per a assegurar la continuïtat de les nostres societats musicals. Mitjançant activitats comarcals, pretenem donar visibilitat a tot el que fem a les nostres escoles de música i bandes per tal que els entre el cuquet de pertànyer a esta família.

AC: Què creus que defineix musicalment la teua comarca?

AG: La meua comarca está definida per la tradició, per la riquesa de les festivitats populars que sempre inclouen a les bandes de música en els seus actes. Ball pla, processons, revetles… poden considerar-se símbol d’identitat i riquesa immaterial de la nostra terra.

AC: Sempre ens agrada fer esta pregunta: què recomanaries de la teua comarca més enllà de la música. 

AG: Gastronomia, cultura, natura, hospitalitat, festivitats de gran interés cultural… Tenim una terra molt rica que hem de promoure i conservar perquè cada vegada més gent puga gaudir d’ella.

AC: Si hagueres de triar un tema musical al qual sone la teua comarca, quin seria?

AG: Possiblement seria un pasdoble o alguna estrofa dels balls de plaça que sonen a tots els pobles en la seua festa major.

ALTRES NOTÍCIES