Comença la 135 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València

COMPARTIR:

La 135 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València enceta este dimecres amb l’actuació de les societats musicals que competiran en la secció tercera d’este prestigiós encontre musical. L’Auditori del Palau de les Arts serà l’escenari que acollirà fins al 16 de juliol l’actuació de les bandes de música que concursaran de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya i internacionals de Portugal i Colòmbia. A més, des de dilluns passat s’està desenvolupant el precertamen pels barris i pobles de la ciutat.

A este prestigiós encontre musical s’han inscrit 16 bandes, de les quals dos són de Portugal, una de Colòmbia, 10 de la Comunitat Valenciana i d’altres 3 de Mallorca, Terol i Madrid. A més, com a bandes convidades, hi ha 7 de la Comunitat Valenciana, entre les quals l’Ensemble de Flautes de València, a més de la Banda Municipal de Música de Badajoz. Com a colofó actuarà la Banda Simfònica Municipal de València, dirigida per Miquel Rodrigo Tamarit. 

El dia gran serà diumenge 16 quan concursaran, en la secció d’honor, la Unió Musical de Godelleta, Unió Musical de Torrent, Asociación Músico-Cultural La Lira de Pozuelo (Madrid) i Societat Unió Musical d’Alberic. Però el certamen comença este dimecres 12, amb la secció tercera i la participació, a partir de les 17:00 hores, de les bandes següents (per ordre d’actuació): la  Banda Sinfónica Especial Escuela de Música de Bello (Colòmbia), Asociación Musical Lira Alcañizana (Aragó), Societat Musical Amics de la Música de Benifaraig, Societat Unió Musical de Polop de la Marina i Unió Musical d’Algímia. 

Les obres obligades d’esta secció són Impulse Engine de Carolyn Bremer i El Baile de Luis Alonso de Gerónimo Giménez, amb arranjaments de José Luis Represas, en commemoració del centenari de la mort del compositor. A més, hi participarà com a ensemble convidat en esta secció la Brass Band ESMAR de València, dirigida per Luis Gimeno Pérez i amb la participació del trompeta Rubén Marqués. 

Dijous 13, a les 17:00 hores, concursaran en la secció segona l’Associació Banda de Música de Manacor (Illes Balears), Centre Artístic Cultural Verge de la Pau d’Agost, Agrupació Musical d’Agullent i Sociedade Musical de Pevidém (Portugal). 

Dissabte 15, a les 17:00 hores, arriba l’hora de la secció primera en la qual participaran la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, Associação Recreativa e Musical Amigos da Branca (Portugal) i Societat Filharmònica Alteanense.

El jurat del CIBM està format per Francisco Javier Gutiérrez Juan, director titular de la Banda Sinfónica Municipal de Sevilla; Beatriz Arzamendi Ceciaga, compositora i directora d’orquestra; Carlos Riazuelo, director d’orquestra de Veneçuela; Sara Ramos Contioso, catedràtica de composició; i Alberto Roque, director de banda i professor i Coordinador del Pós-Graduação em Direção de Bandas e Ensembles de Sopros da ESECS a l’Institut Politècnic de Leiria, Portugal.  

Enguany, el certamen es retransmetrà en directe per mitjà de la pàgina web http://www.cibm-valencia.com, on també es pot consultar tota la informació de l’encontre.

Música als barris 

Un any més, el precertamen s’està desenvolupant pels carrers i pobles de València, des d’este dilluns, que va actuar la Unió Musical del Centre Històric de València en el carrer d’Eugènia Viñes, a Les Arenes. Este dimarts, a les 20:00 hores, la Banda Juvenil del Centre Artístic Musical de Moncada actuarà al Mercat de Colón mentre que, a les 22:30 hores, la Banda Juvenil de la Societat Musical Lira Castellonera ho farà a la plaça de la Mare de Déu. Per últim, divendres, 14 de juliol, a les 20:00 hores, l’Associació Cultural Quart Jazz actuarà a la plaça de Vicente Gil Ros de Carpesa. 

ALTRES NOTÍCIES