Tornen els cursos per a bandes simfòniques de Berklee València i l’Institut Valencià de Cultura

COMPARTIR:

Berklee València i l’Institut Valencià de Cultura renoven, un any més,  el seu conveni de col·laboració per a la integració de les societats musicals de la Comunitat Valenciana en els cursos de Berklee a València. En l’oferta formativa per al 2023, s’inclouen un curs d’arranjaments i composició i un curs de direcció. Els dos cursos, destinats exclusivament als membres de les societats musicals federades en la FSMCV, són gratuïts, sense cost de matrícula.

Els cursos, que es realitzaran de manera presencial, tindran dos modalitats: actiu i oient. Per a la primera modalitat hi haurà 8 places disponibles per curs, mentre que per a l’última les places estaran obertes fins a completar aforament. En el moment de la inscripció, que pot realitzar-se a través de la web de Berklee València, s’haurà d’especificar la modalitat de preferència. 

En el curs de composició i arranjaments, l’alumnat actiu tindrà l’oportunitat de treballar en un arranjament o peça que serà interpretada per la Societat Musical Eslava d’Albuixec, dirigida per l’alumnat actiu del curs de direcció. Este curs comptarà amb els professors de Berklee València Enrique Hernandis, Daniel Flors i Vicente Ortiz Gimeno, així com amb el compositor i professor del Conservatori Professional de Música de Torrent FranciscoZacarés, o el compositor,  director de la *societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol i subdirector de la Banda Municipal de Barcelona Ximo Tarín.

Per part seua, Pablo Marqués Mestre serà el professor a càrrec del curs en l’especialitat de direcció, en el qual els alumnes disposaran d’una sèrie de sessions d’assaig on treballaran un repertori que inclou peces de Verdi, Ximo Tarín, Darius Milhaud, Vincent Persichetti o John Barnes Chance. Les sessions d’assaig i el concert de clausura, que tindrà lloc a les 18:00h el divendres 14 de juliol, a l’Auditori Luis Monzonís, es realitzaran juntament amb la Banda Simfònica de l’ESMAR. 

El termini de presentació de sol·licituds per a aquells que estiguen interessats està obert fins a les 23:59h del 15  de juny de 2023. Els alumnes seleccionats per a formar part del curs tant en la modalitat activa com oient, es comunicaran el 19 de juny de 2023.

ALTRES NOTÍCIES