Una simfonia pel planeta: ‘Música a la Marjal’ en el Camp de Morvedre

COMPARTIR:

El pròxim dissabte se celebrarà al Camp de Morvedre ‘Música a la Marjal’, una activitat que reunirà a escoles de música de la comarca i que està dins del programa d’Activitats Comarcals de la Federació, una campanya d’esperit col·lectiu i aglutinador que enguany celebra la seua XXIII edició.

Dins d’aquesta variada programació, l’activitat del proper dissabte es vincula amb el gran repte de la nostra època com a societat: assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, una meta proposada per al nostre planeta des de l’ONU amb un horitzó fixat a 2030. 

Dels 17 ODS contemplats al document de les Nacions Unides, dos formen part de l’esperit d’esta jornada: garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge a totes i tots; i adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes.

Per això, l’activitat està orientada a alumnes de les escoles de música, en una setmana particularment especial de reivindicacions, marcada pel Dia Mundial del Medi Ambient. El lloc escollit per a esta jornada, la Casa de la Penya a la marjal, posa de relleu una de les zones amenaçades del territori valencià. 

La jornada s’obrirà amb una xarrada de conscienciació i un passeig per la natura. Continuarà amb un taller de percussió corporal a càrrec dels professors David Messeguer Royo i Raúl Doménech Rubio, i finalitzarà amb una actuació conjunta dels alumnes de les societats musicals participants.

Tretze agrupacions estan involucrades en esta activitat: la Societat Músico-Cultural d’Albalat dels Tarongers, l’Associació Musical Alfara de la Baronia, l’Agrupació Músico-Cultural d’Algar de Palancia, la Unió Musical d’Algímia, la Societat Musical de Canet d’en Berenguer, la Unió Musical Cultural d’Estivella, la Societat Joventut Musical de Faura, la Joventut Musical Verge de l’Estrella de Gilet, la Unió Musical Petresana, la Societat Joventut Musical de Quart de les Valls, la Societat Unió Musical de Quartell, la Societat Musical Lira Saguntina i la Unió Musical Porteña.

ALTRES NOTÍCIES