VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

COMPARTIR:

L’Institut Valencià de Cultura ha convocat la sisena edició del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el patrocini de CaixaBank.

El termini d’inscripció és des del 21 d’abril fins al 31 de maig i les sol·licituds es tramiten exclusivament per via telemàtica. El concurs, dins del programa ‘CaixaBank escolta València’, tindrà lloc el dia 5 de novembre de 2023 en el Palau de les Arts de València, i consta de dues categories: Salvador Giner, per a orquestres d’entre 30 i 60 músics, i Martín i Soler, per a orquestres d’entre 61 i 85 músics.

Participaran un màxim de quatre orquestres per categoria, que seran seleccionades prèviament pel Comité Organitzador d’entre totes les orquestres inscrites, segons la seua trajectòria, el nombre de concerts realitzats, els anys d’antiguitat i el currículum del director. Les orquestres seleccionades per a participar en el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres s’anunciaran abans del 5 de juny de 2023.

Podran participar en el concurs totes les orquestres no professionals pertanyents a les societats musicals valencianes federades en el FSMCV. La plantilla ha d’incorporar, com a mínim, huit violins primers, sis violins segons, quatre violes, quatre violoncels i dos contrabaixos.

Cada orquestra participant interpretarà un repertori de dos obres de lliure elecció, però una de les dos ha de ser obligatòriament del repertori orquestral compost entre 1750 i 1850. La duració del repertori serà d’entre 30 i 55 minuts per a la categoria Salvador Giner i d’entre 45 i 70 minuts per a la categoria Martín i Soler, de manera que es penalitzarà l’incompliment d’aquestes indicacions.

El jurat estarà compost per tres professionals del món de la música de reconegut prestigi sense cap vinculació amb les entitats organitzadores ni amb les orquestres participants.

Les orquestres participants rebran un diploma acreditatiu de la seua selecció per participar en el VI Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana i hi haurà un únic premi per categoria, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, el jurat concedirà un premi de 1.500 euros al millor director de les orquestres participants en cadascuna de les categories.

VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana

Per a estimular el moviment orquestral valencià, les dos orquestres guanyadores del concurs i les dos que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el VI Festival CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana.

Les bases completes del VI Concurs CaixaBank d’Orquestres i els formularis d’inscripció poden descarregar-se en la web de l’Institut Valencià de Cultura: ivc.gva.es.

CaixaBank escolta València

‘CaixaBank esclrta València’ és un programa finançat totalment per CaixaBank per a donar suport a les societats musicals valencianes. A més de les accions d’estímul a les orquestres dependents de les societats musicals, també s’organitza una convocatòria de beques, un programa de recuperació i posada en valor del patrimoni i altres accions puntuals.

ALTRES NOTÍCIES

ALTRES NOTÍCIES