La Banda Simfònica de la S. M. d’Alzira comença un nou cicle amb el mestre Teo Aparicio-Barberán

COMPARTIR:

El pròxim dia 3 de Març a les 20:00h i en el Gran Teatre d’Alzira tindrà lloc el concert de presentació del nou director.

Des de gener de 2023, la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira ha optat per sumar al seu projecte la batuta d’un dels directors més experimentats del panorama bandístic actual tant a nivell nacional com internacional. Es tracta del mestre Teo Aparicio-Barberán.
El mestre enguerino ha estat al capdavant de societats com la Sta. Cecilia d’Enguera, Lira Fontiguerense, “L’entusiasta” de Benifairó de la Valldigna, “L’amistat” de Quart de Poblet, Va unir Musical d’Alaquàs i la Primitiva Xativina de Xàtiva. A més ha dirigit com a convidat en societats tan importants com la Banda Primitiva de Lliria, la “Artística” de Buñol, Banda Municipal de València, Banda Municipal d’Alacant, Banda Municipal de Palma, Banda Municipal de la Corunya, Banda simfònica de la ARMAB a Portugal, Banda Nacional de l’Havana, Banda Nacional de Costa Rica, Banda Municipal de Nariño (Colòmbia), Banda del Ministeri de Defensa de Moscou, Banda de la FSMCV (2007 a 2009), Banda Municipal d’Osaka (el Japó) entre altres.
És autor de més d’un centenar d’obres per a diferents grups instrumentals. La seua música ha sigut interpretada a Àustria, Alemanya, França, Portugal, el Japó, els Estats Units, Suïssa, Bèlgica, Costa Rica, etc. Prestigiosos conjunts instrumentals com el quartet “Adolphe sax” ,“Swiss Army Band”, “ Mannheim´s Music Schole Symphonic Band”, “Madrid Brass Band” , “Rundfunk Blasorchester-Leipzig”, Ensemble “Mare Nostrum” , Banda Municipal de València, Banda Simfònica de la Societat Musical “L’Artística” de Buñol i la Banda dels “Royal Guides” de Bèlgica i la Banda Militar Real “Johan Willem Fris” d’Holanda.
Les seues obres han sigut incloses en nombrosos certàmens nacionals i internacionals com l’Internacional de València, Certamen de la Comunitat Valenciana, Certamen Provincial de Múrcia, el W.M.C en Kerkrade (Holanda), Le Havre (França), Fliscorno d’Or a Itàlia o el celebrat en Lichtensteig.
La seua música està recollida en més de 20 CD i editada per Ed.Piles, Albadoc, Tot per l´aïre, les editorials belgues Beriato i Minor Scale Music i l’americana Hal Leonard.
És membre de la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana. Ha treballat com a professor de direcció i composició en diferents Universitats i escoles de Costa Rica, Colòmbia, Portugal, Bèlgica i Espanya.
Ha sigut reconegut amb premis nacionals i internacionals destacant el Premi Euterpe a la millor creació per a banda de 2012. Des de 2016 és Doctor en Humanitats per la Universitat Cardenal Herrera Ceu.
En l’actualitat compagina la composició amb la docència i la direcció del conjunt professional VALÈNCIA PROWinds. Des de gener de 2023 és director titular de la Banda Simfònica de la S. M. d´Alzira.
En paraules del propi mestre Aparicio “El nou projecte amb la S.M. d’Alzira compta amb tots els ingredients per a tornar a situar a aquesta banda en el lloc que sempre ha estat, és a dir, entre les més representatives i de major qualitat artística de la nostra comunitat. Entre els meus antecessors volia destacar a dos grans mestres que a més són amics molt pròxims per a mi: un d’ells i ja desaparegut, el mestre Hernández Guirado i l’altre, i amb el qual m’uneix una estreta relació el mestre Ángel Crespo. Em sentiré enormement complagut si soc capaç de seguir el seu extraordinari treball en aquesta societat. Estic molt il·lusionat i agraït per l’entranyable i pròxima rebuda que he tingut entre els músics i junta directiva. Crec no equivocar-me si pense que hi ha molt bona sintonia entre tots els sectors d’edats de la banda amb mi a més d’un línia de treball molt ben definida per part de la Junta Directiva amb la seua presidenta Loreto Petit al capdavant. És molt important per a mi coincidir en els mateixos objectius amb les persones que regeixen la societat.”

Teo Aparicio en la S. M. d'Alzira
Teo Aparicio en la S. M. d’Alzira

El pròxim dia 3 de Març a les 20:00h i en el Gran Teatre d’Alzira tindrà lloc el concert de presentació del nou director i en el qual s’interpretarà el següent programa:

Sara Martínez i Giménez (pass-doble) J. ANDRÉS AGUILAR. (Dedicat a la Fallera Major infantil Alzira 2023)

Danses Valencianes BERNARDO ADAM FERRERO. (En memòria del mestre recentment desaparegut)

Praise Jerusalem!! ALFRED REED

Elena Cebrián (pass-doble) FRANK. J. CABDELLS. (Dedicat a la Fallera Major Alzira 2023)

Newtistic 100th TEO APARICIO-BARBERÁN

La festa dels falles FERRER FERRAN
No fa falta dir que esteu tots i totes els amants de la música de banda convidats al qual, de ben segur, serà un fantàstic concert carregat d’emoció i bona música.

ALTRES NOTÍCIES