La Diputació reforçarà la projecció exterior de les bandes valencianes

COMPARTIR:

La Convocatòria d’ajudes Excel·lent Música de Banda per a 2023, que es publicarà pròximament, preveu alguns canvis que inclouen certes millores en les dotacions econòmiques a les bandes de música, entre les quals s’incrementa la quantia per a concerts fora de la província de València de les bandes guanyadores del darrer Certamen de Bandes de la Diputació de València.
A més, enguany la Diputació de València celebrarà el primer Certamen de Bandes de Secció Especial el proper 8 de juliol a la Plaça de Bous de València, en el marc de la Festa de la Música, en el que es preveu que serà un gran espectacle amb la participació d’algunes de les millors bandes de música valencianes. El certamen, la participació en el qual estarà oberta a totes les bandes de la Comunitat Valenciana amb més de 120 músics federats, s’inclourà també en futures edicions de la convocatòria Excel·lent Música de Banda perquè les nostres bandes més grans puguen celebrar igualment concerts fora de la província. El concert de la banda guanyadora se sumaria al premi del guanyador del Certamen de Bandes de Secció Especial que serà de 10.000 euros.
Com ha afirmat Jordi Mayor, diputat de Turisme i Bandes, “no ens podem conformar en fer concerts fora de la província, concerts que fins ara han sigut molt exitosos i tenen una gran acollida entre les bandes guanyadores, sinó que hem d’internacionalitzar la nostra música, hem de ser capaços de que fora de la Comunitat Valenciana sàpiguen la bona música que fem a ca nostra”.
En eixe sentit, la convocatòria d’Excel·lent de 2023 augmentarà les quanties destinades a estos concerts amb la intenció de reforçar-les més encara en 2024, perquè com afirma Mayor, “la projecció de les nostres bandes i dels nostres músics, la projecció de les coses que pot oferir la nostra terra és una inversió amb importants retorns que hem de saber rendibilitzar”.
La convocatòria d’Excel·lent Música de Banda preveu un increment per a 2023 de 73.000 euros reforçant també la partida global que rep cada banda per la realització d’un concert, a més de millorar la quantia
percebuda per les bandes de nuclis de població menors de 5.000 habitants, que tenen un paper clau en la contribució per a combatre el despoblament rural fent servir la música com estratègia. La dotació global
de la convocatòria d’Excel·lent ascendirà a 1.897.500 euros.

ALTRES NOTÍCIES