Concert-taller “Música Clàssica i Tecnologia: Una Nova Perspectiva”

COMPARTIR:

El pròxim 12 de març, l’Auditori de Teulada es prepara per a rebre un concert únic i emocionant que reunirà els alumnes dels conservatoris professionals de Dénia, Xàbia, Teulada i Benidorm. Aquest esdeveniment és una oportunitat per als joves d’acostar-se a les últimes tendències i avanços tecnològics en el món de la música, i explorar la música des d’una visió cultural, social i artística innovadora alhora que actual al costat de Pere Vicalet, director, compositor i artista digital, catedràtic i professor de Tecnologia Musical en el Conservatori Superior de Música de València.
Música, vídeo, al costat de llums i tecnologia cobren un nou significat en aquesta era actual multidisciplinària. Diferents arts, artistes i disciplines s’uneixen en la cerca de noves formes d’expressió artística i aqueixa és una de les missions més importants que ve desenvolupant Vicalet, una de les joves promeses espanyoles en l’àmbit tecnològic-musical. De Pere Vicalet, destaca en la seua trajectòria el premi Jove Talent Comunitat Valenciana en l’àrea de Cultura, com a director haver sigut director el 2017 de la Jove Banda de la FSMCV, així com la direcció musical de l’òpera amb electrònica “La mare dels peixos” en el Palau de les Arts, i com a compositor, destaquen recentment l’encàrrec de la FSMCV per a celebrar el 50 Aniversari, i l’estrena de l’obra Peak in Tanz, realitzada enguany per ORTVE al costat de Raúl Benavent com a percussió solista, i ell mateix com a artista digital solista.
El concert-taller presentarà un repertori innovador que combinarà electrònica i vídeo amb l’orquestra clàssica, a més improvisacions. S’interpretaran des dels autors més clàssics com Georges Bizet i John Williams, fins als més moderns com Panayiotis Kokoras, Carl Bergstrøm Nielsen i Miguel Ángel Berbis. Aquest concert promet ser una experiència única per als amants de la música, així com per als nous talents musicals de la Marina, ja que actuarà la solista de violí Eleanor Alman, guanyadora de l’XI Concurs Intercentres.
Un dels objectius més importants d’aquest concert és acostar la nova música, especialment als més joves. A més, el concert serà comentat permetent als espectadors connectar-se emocionalment amb la música i els artistes.
En resum, es tracta d’una oportunitat per a experimentar una cosa nova i emocionant en el món de la música. Amb la direcció artística i innovadora de Pere Vicalet, el concert promet ser una experiència única i inoblidable per als amants de la música.

ALTRES NOTÍCIES