El Cor de la Societat Filharmònica Alteaense va gravar dos peces

COMPARTIR:

El Cor de la Societat Filharmònica Alteaense va gravar dissabte passat dues peces molt arrelades a la tradició popular alteana: la cançó marinera LA PEIXCADORETA i l’havanera ALTEA. Ambdues peces són de l’autor ondarenc Gonçal Ortolà Marí (1899-1962), qui va exercir com a secretari de justícia municipal a Altea, on va morir l’any 1962.

Gonçal Ortolà Marí fou un músic amateur, però malgrat això la seua activitat musical fou molt intensa. Va ser fundador i director de la banda de música de Xàbia i també de l’Orquestra Simfònica d’Ondara i el seu catàleg de composicions és tan variat com extens, i inclou pas-dobles, havaneres, himnes religiosos, sarsueles, etc. L’associació cultural L’Ocell d’Ondara vol retre-li homenatge a la seua figura amb l’edició d’un llibre biogràfic que inclourà un codi QR que contindrà les gravacions d’algunes de les obres més destacades d’Ortolà i és per això que ha comptat amb el Cor de la Societat Filharmònica Alteaenseper a posar-li veu a eixes dues obres tan significatives per al poble d’Altea. Al llarg d’aquest any l’associació cultural L’Ocell té previst fer la presentació d’aquest llibre amb les gravacions a diversos indrets de la provincia i un d’ells será lògicament Altea.

El Cor de la Societat Filharmònica Alteaense es va fundar l’any 1990 pels mateixos membres de la SFA i realitza diversos concerts, festivals i altres activitats al llarg de tot l’any. En l’actualitat compta amb uns 35 components entre soprans, contralts, tenors i baixos. El seu director és el músic alteà Guillem Ronda Vidal i actualment es troba en període de selecció de nous cantants, per tant, si t’agrada cantar no dubtes a contactar amb ells per a fer una prova de veu i així passar a formar part d’aquest cor. Més informació: gestion@sfaltea.com ó al whatsapp 629854888.

ALTRES NOTÍCIES